Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Champagne til Hansen-holdet. Det ses her fredag aften i Helsingør efter 31 timers sejlads rundt om Sjælland. Til højre står skipper Michael Møllmann fra Rungsted. Foto: Helsingør Sejlklub
Kapsejlads
Hansen-holdet ses her ved Møn.
Kapsejlads
Første båd gennem Bøgestrømmen, korte rute i Sjælland Rundt blev BB 10-meteren Sveske i tiden 36 timer og 32 minutter, med skipper Keld Christensen.

Ydmygt Elliott 35 SS hold først i mål i Sjælland Rundt - besætning takker Helsingør Sejlklub

- Tak til Helsingør Sejlklub, for at gøre sejladsen til en realitet! Vi ved det var en kamp, men den var meget værdsat af os deltagere, fortæller Rungsted-skipper Michael Møllmann, der kom i mål fredag aften kl. 20.26. Første solo-sejler blev Jan Møller på 42 timer og 59 min i en Aphrodite 101.

Af Troels lykke |

Helsingør Sejlklub var 48 timer før start tæt på at aflyse Sjælland Rundt 2020., men torsdag blev 109 både sendt af sted, nord for Hellebæk med individuel respitstart.

Men coronareglerne var ved at tage livet af sejladsen, da forsamlingsforbuddet med hhv. 50 og 500 personer skulle overholdes. Det betød at 17 både blev afvist, plus de mange svenske sejlere, der ikke måtte sejle med.

Tak til Helsingør Sejlklub - efter 31 timer og 7 min.

Nu takker mandskabet på Elliott 35 SS, Hansen Sailing Team fra Rungsted, arrangørerne, efter de kom i mål fredag aften klokken 20.26, efter 31 timer og 7 minutters sejlads:

- Første båd i mål på Sjælland Rundt 2020! Wuhu. Efter en super sejlads blev vi modtaget på kajen med bobler og klapsalver. Tak for kampen til Sjælland Rundt - Helsingør Sejlklub, for at gøre sejladsen til en realitet! Vi ved det var en kamp, men den var meget værdsat af os deltagere, fortæller Michael Møllmann på Hansen-holdets facebookside, der også viser en video fra Møn, hvor holdet fører med 10 sømil foran en Xc 50er, sejlet af skipper Claus Møller, der var 33 timer og 50 minutter om turen.

Solo-sejler Jan Møller først i mål

Første solobåd i mål blev den 56-årige Vedbæk-sejler Jan Møller i sin Aphrodite 101, i en sejltid på lige under 43 timer. En temmelig imponerende indsats af den tidligere jordomsejler.

Første doublehand-besætning blev Kim Henriksen og gast i en X-332er Blue Nose i tiden 40 timer og 42 minutter.

Første båd gennem Bøgestrømmen, korte rute i Sjælland Rundt blev BB 10-meteren Sveske i tiden 36 timer og 32 minutter, med skipper Keld Christensen.

Hurtigste flerskrogsbåd blev båden Kekima, en Farrier 31 R, sejlet af Heine Tønnesen i sejltiden 33 timer og 27 minutter.

Se resultatlisen

Se på TracTrac hvor bådene ligger 

content-loader
content-loader
content-loader