Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi har kørt separat undervisning og madlavning for de 50 deltagere (i uge 42), men centeret i Aarhus var åbent for alle, og der færdes andre på havnen, og forældre og kærester til vores sejlere dukkede op i centeret, siger direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche, til Aarhus Stiftstidende. Foto: Troels Lykke

Coronasmittede sejlere fra Marselisborg Gymasium brød ikke deres isolation

Smitten kommer blandt andet fra elever, der har været på sejler-træningslejr i efterårsferien og et smittetilfælde til en fest, hvor flere elever fra Marselisborg Gymnasium deltog, skriver TV 2 Øst. Men sejlerne brød ikke isolation og blev først testet fra mandag i denne uge. Opdateret kl. 10.52.

Af Troels Lykke |

På Marselisborg Gymnasium i Aarhus har man nu konstateret 12 smittetilfælde blandt eleverne. Smitten er fordelt på alle klasser og årgange, og derfor har de sendt alle elever hjem.

Smitte fra sejlere

Smitten på gymnasiet kommer blandt andet fra elever, der har været på sejler-træningslejr i efterårsferien, og et smittetilfælde til en fest, hvor flere elever fra Marselisborg Gymnasium deltog. Det skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

- Det er super ærgerligt, vi vil rigtig gerne holde skolen åben, fortæller rektor på Marselisborg Gymansium, Kirsten Skov.

Sejlere brød ikke isolation

Opdatering kl. 9.56:

Vi har tidligere citeret TV2 Øst for, at sejlerne skulle have taget til fest, selvom de var i isolation. Dette er ikke korrekt. Rektoren er blevet misforstået af journalisterne på TV 2. 

Fik besked om at gå i isolation mandag aften

Opdatering kl. 10.48

Ifølge Minbaad.dk's oplysninger fik sejlerne først besked på at gå i isolation mandag aften/tirsdag morgen, da omfanget af smitten voksede.

Aarhus-sejlerne har været på skolen mandag. Ingen havde symptomer, og på daværende tidspunkt var det ’kun’ en foredragsholder, der var smittet og havde givet besked om det sent søndag aften.

Kilde: TV 2 Østjylland

content-loader
content-loader
content-loader