Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom har været hårdt ramt af corona, med høj feber, ondt i hovedet og i hele kroppen, forklarer hun til TV2.

Fem sejlere og to trænere coronasmittet under træningslejr i Aarhus Internationale Sejlsportscenter

Anne-Marie Rindom blev testet positiv, efter hun ankom fra EM i Polen. Sejlerne i uge 42-lejr kom fra 49ere, 49erFX samt Nacra 17. Alle, der har været en del af lejren i større eller mindre grad, er blevet bedt om at lade sig teste.

Af Troels Lykke |

Fem sejlere samt to trænere er pt. smittet med covid-19 efter at have deltaget i en træningslejr for 49ere, 49erFX samt Nacra 17-bådklasserne i uge 42 i Aarhus.

Dansk Sejlunion er i tæt kontakt med myndighederne og de involverede sejlere for at afklare eventuelle flere smittede og stoppe smittekæderne.

– Vi tager situationen meget alvorligt og er i fuld gang med den videre smitteopsporing. Vi følger myndighedernes foreskrifter på området tæt og gør, hvad vi kan for at inddæmme smitten, siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion på sejlsport.dk.

Knap 50 deltagere var samlet til den årlige landsholdstræningslejr i Aarhus Sejlsportcenter, hvor smitten lader til at have spredt sig fra.

Alle bliver testet

Dansk Sejlunion blev gjort opmærksom på det første smittetilfælde søndag aften efter træningslejrens afslutning. Siden har Dansk Sejlunion været i tæt dialog med alle deltagere.

Alle, der har været en del af lejren i større eller mindre grad, er blevet bedt om at lade sig teste. Desuden har Dansk Sejlunion opfordret dem til at blive hjemme og isolere sig, indtil de ved, om de er smittede eller ej.

Sejlsportscenteret er blevet grundigt rengjort og afsprittet, og Risskov Efterskole, hvor lejrdeltagerne overnattende, er orienteret om smitten. Derudover har Dansk Sejlunion tilknyttet en læge, som rådgiver i sagen.

Blandt de smittede er Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom, fortæller Christian Lerche, Dansk Sejlunions direktør til TV2 Sport. Ingen andre navne er blevet frigivet.

Lerche antyder, at Rindom kan have ført smitten hjem til Aarhus fra EM i Polen, for om lørdagen i uge 42 var hun testet positiv, selvom hun havde været testet negativ for corona i Polen.

På grund af forsamlingsforbuddet var der kun 50 personer til stede i år, hvilket er langt færre end normalt, skriver Berlingske.

50 sejlere i selvisolation

Dansk Sejlunion betragter de 50 personer som nære kontakter, hvorfor de alle nu er gået i selvisolation.

- Det er blevet lidt bedre i løbet af de sidste par dage, men jeg har haft høj feber, ondt i hovedet og i hele kroppen, fortæller Anne-Marie Rindom til TV2 Sport.

Gjort rent i fem timer

Leder af Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Thomas Capitani, fortæller i dag til Minbaad.dk, at ingen er smittet i centeret lige nu - kun de to trænere og fem sejlere, der er sendt hjem.

- Så vidt jeg er blevet oplyst, så er der ingen smittet her i centeret pt. Og i uge 42 (hvor lejren kørte, red.) var der ingen andre end OL-sejlere i huset. Det er selvfølgelig rigtigt uheldigt det, der er sket, og da jeg hørte om det søndag aften, sørgede jeg for, at to rengøringsfolk sprittede alle overflader af i fem timer her i centeret, forklarer Capitani.

Flere besøgte center i uge 42

Til Aarhus Stiftstidende, i en længere artikel, forklarer direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche om hvor mange der egentlig var i Aarhus Internationale Sejlsportscenter:

- Vi har kørt separat undervisning og madlavning for de 50 deltagere, men for det første er centeret i Aarhus åbent for alle, for det andet færdes der andre på havnen, og så oplevede vi også, at forældre og kærester til vores sejlere dukkede op i centeret. Vi har ikke bemyndigelse til at afvise folk, centret er åbent, så selv om vi har holdt vores træningslejr separat med kun 50 deltagere, har der været andre med relation til sejlerne.

content-loader
content-loader
content-loader