Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det var her i Aarhus Internationale Sejlsportscenter at der var træning i uge 42, hvor 15 sejlere og tre trænere blev smittet med corona. Smitten kan også have foregået på Risskov Efterskole, ifølge minbaad.dks oplysninger. Foto: Troels Lykke

Nej tak til heksejagt på coronasmittede sejlere eller elever, siger Marselisborg Gymnasium og Dansk Sejlunion

- Vi ønsker ikke en heksejagt blandt hverken sejlere og elever. Corona er ikke noget, nogen spreder med vilje, og hvis vi vil pandemien til livs, er det vigtigt, at vi åbent kan tale om mulige smittetilfælde og -kæder, lyder det fra Marselisborg Gymnasium og Dansk Sejlunion i en fælles udtalelse.

Af Troels Lykke |

Fælles udtalelse fra Kirsten Skov, rektor på Marselisborg Gymnasium, og Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion, der er bragt på Dansk Sejlunions Facebookside:

Et rygte er begyndt at sprede sig i sagen om smittede sejlere og elever på Marselisborg Gymnasium. Det forlød således i går, at tre-fire aarhusianske sejlere skulle været taget til fest, selvom de burde være i isolation, og derfor nu er skyld i, at deres gymnasium er lukket ned, og alle deres studiekammerater sendt hjem.

Både Dansk Sejlunion og Marselisborg Gymnasium vil gerne understrege, at dette ikke er korrekt. Kirsten Skov, rektor for Marselisborg Gymnasium, er fejlagtigt blevet citeret for påstanden om, at sejlerne skulle være taget til fest.

Derfor kontaktede hun onsdag aften journalisterne fra TV 2 Østjylland, der stod bag den oprindelige historie, for at få bragt fakta i orden. Artiklen er blevet redigeret, men det ændrer ikke på, at rygterne nu løber.

Sejlere er berørte

De involverede sejlere er naturligvis meget berørte af at blive beskyldt for uacceptabel adfærd.

De har fulgt de retningslinjer, Dansk Sejlunion og Marselisborg Gymnasium har vejledt om, da de sent søndag aften blev gjort opmærksom på det første smittetilfælde hos en foredragsholder efter træningslejrens afslutning.

Som organisation og gymnasium har vi et ansvar, som vi tager meget alvorligt, og som vi naturligvis står ved.

Stå sammen

Men vi ønsker ikke en heksejagt blandt hverken sejlere, elever eller nogen andre. Corona er ikke noget, nogen spreder med vilje, og hvis vi vil pandemien til livs, er det vigtigt, at vi åbent kan tale om mulige smittetilfælde og -kæder.

Det kan vi kun, hvis man ikke bliver dømt, udskammet eller hængt ud offentligt. Ellers er risikoen for, at smittede personer ikke fortæller om det, stor.

Vi står i en situation, ingen af os har været i før. Lad os i stedet for at hæfte skyld på enkeltpersoner, stå sammen om at bringe smittetallet ned, lyder det fra Marselisborg Gymnasium og Dansk Sejlunion.

content-loader
content-loader
content-loader