Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
AFI 2Star kan meget vel blive én af årets største kapsejladser i dansk farvand. Arkivfoto

AFI 2Star sejles i en light-udgave om Tunø - tilmeldingen er åben

35 sømil venter deltagerne i den modificerede 2020-udgave, der sejles den 13. juni. Skippermødet bliver virtuelt, ligesom registrering og resultater findes online.

Af Sara Sulkjær |

Samsø er skiftet ud med Tunø, når en lightudgave af den populære AFI 2Star-sejlads lørdag den 13. juni skydes i gang.

- Aarhus Sejlklub har valgt at afvikle kapsejladsen, men inden for de rammer som afstands- og forsamlingsrestriktioner sætter. Det betyder også, at det bliver et noget andet koncept end det oprindelige, forklarer stævneleder Kenneth Meier-Andersen i en pressemeddelelse.

Ruten forkortes blandt andet til 35 sømil, overnatningen i Ballen strejfes, ligesom den festlige middag og efterfølgende fest samt andre sociale arrangementer har måttet lade livet til coronavirussen.

Registrering via mail

Som i den oprindelige sejlads startes dog fra Aarhus Lystbådehavn, hvor der ligeledes vil være måltagning senere samme dag. Der startes med omvendt respit, efter at deltagerne har meldt deres ankomst via email til bureauet. 

Også skippermødet foregår virtuelt for at undgå smitte, samtidig med at den afsluttende præmieoverrækkelse er droppet. I stedet må deltagerne finde resultatlisten på nettet.

Samtidig ændres startgebyret til blot 500,00 kr., mens hvert enkelt besætningsmedlem fortsat kan se frem til at modtage en polo-t-shirt.

Et anderledes koncept

Med den ændrede kapsejlads kan deltagere, der i forvejen var tilmeldt 2020-sejladsen, forvente at få deres startgebyr automatisk retur. Ønsker de fortsat at deltage i sejladsens Light-udgave, må de atter sende en tilmelding i retning af eventen, da tilmeldingsplatformen ikke er i stand til at refundere en del af startgebyret.

- For de tilmeldte til den oprindelig AFI 2Star Race, som vælger at deltage i AFI 2Star Race 2020 Light, er der en lille gulerod: De er automatisk tilmeldt AFI 2Star Race 2021, lover Kenneth Meier-Andersen.

Sejlere, der ønsker at deltage i den modificerede AFI 2Star, kan tilmelde sig sejladsen inden søndag den 31. maj her.

content-loader
content-loader
content-loader