Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Man skal afgå fra sin hjemhavn og sejle gennem Øresund for så at runde et mærke i Københavns havn mellem kl. 12.00 og 14.00. 

41 sejlklubber klar til 'Øresund sammen - hver for sig' - 1000 sejl- og motorbåde forventes på Øresund

Lørdag den 12. juni går det løs igen, for på vegne af alle sejlere og sejlklubber på Øresund og Dansk Sejlunion har Kongelig Dansk Yacht Klub taget initiativ til at gentage succesen fra sidste år - en “folkefest" på Øresund. Fællesskabet blandt sejlere skal synliggøres.

Af Troels Lykke |

Ønsket er at samle mere end 1000 sejl- og motorbåde på Øresund for på én gang for at vise, at vi nu snart kan være sammen delvist igen under corona. 

- Med Øresund Sammen - hver for sig i 2020 var ønske, at skabe en begivenhed, der én gang for alle – forhåbentligt – viser, at nu er vi kommet lidt videre alle sammen. Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der synliggøres og skal fejres, og det gentager vi igen i år, fortæller direktør i KDY, Anders Myralf.

Fællesskab skal synliggøres

Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der skal synliggøres og fejres. At uanset hvad vi sejler, er vi fælles om vores glæde ved havet.

Det er derfor vigtigt at understrege, at eventen ikke er en kapsejlads, men en eskadresejlads på Øresund startende fra Gilleleje og Køge med det mål, at vi runder et mærke i Københavns Havn, udlagt ved Den lille Havfrue.

Det er gratis at deltage, men KDY samler donationer sammen, som gives til at støtte Dansk Søredningsselskab som en påskønnelse af den sikkerhed, selskabet yder alle sejlere til søs.

I 2020 kunne sejladsen støtte selskabet med 60.000,00 kroner. Du kan give dit bidrag her: https://dk.betternow.org/.../oresund-sammen-2021-hver-for...

Runder mærke mellem kl. 12 og 14

41 deltagende sejlklubber står klar til at bakke om eventen, hvorfra også starten går.

Det gælder havnene i Gilleleje, Hornbæk, Helsingør, Snekkersten, Espergærde, Humlebæk, Sletten, Nivå, Rungsted, Vedbæk, Taarbæk, Skovshoved, Hellerup, Tuborg Havn, Svanemøllen, Klubber i Københavns Havn, Langelinie, Sundby, Kastrup, Dragør, Brøndby Strand, Ishøj, Vallensbæk og Køge med alle involverede sejlklubber. 

Starten fra de nævnte havne bliver organiseret af de enkelte sejlklubber, visse havne med flere sejlklubber i samarbejde og fælleskabets ånd.

Man skal afgå fra sin hjemhavn og sejle gennem Øresund for så at runde et mærke i Københavns havn mellem kl. 12.00 og 14.00. 

RIB-motorbåb med Dansk Sejlunions stander

Alle sejler ind ad Kronløbet og runder enten Bøje 1 - alternativ udlagt mærke ud for Toldboden - bagbord rundt, og alle skal sejle ud ad Lynetteløbet.

Udsejling fra Københavns Havn skal ske gennem Lynetteløbet, for alle både for herefter at sejle enten nordpå eller sydpå.

I midten af Kronløbet vil der ligge en RIB-motorbåb med Dansk Sejlunions stander på en mast og sørge for at hjælpe med den indgående sejlads, ligesom den vil tage højde for eventuel anden trafik ud af Kronløbet.

Der vil ligeledes ligge en RIB-motorbåb med Dansk Sejlunions stander på en mast ved den udlagte bøje.

- Vi anvender alle sammen kanal 72, og al kommunikation foregår herfra – husk at åbne for kanal 72, lyder opfordringen fra KDY.

Sejlere kan starte fredag

Både fra de sydligste havne kan eventuelt samles i Dragør eller Kastrup aftenen før, mens både fra de nordlige havne kan samles i Rungsted, Skovshoved eller Tuborg Havn fredag aften, så lørdagssejladsen ikke bliver uoverkommelig i sømil. 

I sidstnævnte havn i Tuborg stilles gratis havnepladser til rådighed for deltagende både. Kontakt tuborghavn@kdy.dk

Læs mere om sejladsen: www.facebook.com/events/266663318462306

content-loader
content-loader
content-loader