Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Monter en automatisk spærre på den oppustelige redningsvest - smart til SUP- og jollesejlads

Sejlere, der ofte må en tur i baljen, kan nu nyde de komfortable og sikre, oppustelige redningsveste. Med en spærrer kan vesten udelukkende udløses manuelt, hvilket blandt andet kan monteres på Secufit-vesten fra Secumar.

Af Sara Sulkjær |

De selvoppustelige veste har længe været en sikker vinder blandt kølbådssejlerne. For SUP- og jollesejlere, der efter en tur på vandet er i overhængende fare for at gå i land med vådt hår, har de ofte komfortable redningsveste til gengæld været farligt land.

Et problem, Secumar løser på deres Secufit-vest, på hvilken en automatisk spærrer kan monteres:

- Hvis man ønsker at bruge den, hvor der er stor chance for at komme i vandet, kan den monteres med spærreren, således at vesten kun kan udløses manuelt. Altså skal man hive i udløseren for, at den puster op, forklarer Secumar-agent i Danmark, Mads Bruun-Larsen til Minbaad.dk.

Velkendt problem løst

Foretrækker man at bevare 150N-vestens selvoppustelige karakteristika, sker dette gennem Secumars eget udløsersystem, 4001. Et system, hvori patronen låses fast i udløseren:

- Der har været tilbagekaldt veste fra andre producenter, hvor deres patroner har skruet/røstet sig løs. Derved siver CO2 ud ved siden af patronen og ikke ind i vesten, når den udløses. Dette har Secumar løst ved at lave en fatning på deres patroner, så de låses med et klik, og man skal aktivere en knap for at få den fri igen, påpeger Mads Bruun-Larsen.

Som noget unikt udskiftes nålen endvidere sammen med hver patron, hvilket sikrer en altid skarp nål. 

Stor bevægelsesfrihed

At redningsvesten er designet, så armene er fri, og overkroppen på ingen måde begrænses, gør blot den kompakte vest yderligere anvendelig for jolle-, kajak- og SUP-sejlads. 

Samtidig kan brugeren nyde det behagelige mesh-for ved halsen, ligesom vesten i nakken kan justeres op og ned for bedre komfort.

Vesten kan for 1.600,00 kr. købes hos flere forskellige bådudstyrs- og kajakbutikker landet over.

content-loader
content-loader
content-loader