Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kawasakien på billedet er ikke samme model, der blev brugt i dødsulykke i København. Arkivfoto

Ekspert: Kæmpe vandscooter bag dødsulykke

De to dræbte i København blev ramt med stor kraft. Steen Pedersen fra Jet-Trade fortæller til eb.dk, at sådan en Kawasaki vejer 450 kilo og kan sejle 100 kilometer i timen.

Af Troels Lykke |

Det er en stor maskine, som lørdag dræbte to amerikanske piger i Københavns Havn.

Det fortæller Steen Pedersen, der er tidligere ejer af firmaet Jet-Trade ved Aarhus, og som har arbejdet med motorbåde i over 20 år.

- I folkemunde kalder man det en vandscooter, men i virkeligheden er det en lille speedbåd, og den er godkendt af EU som en speedbåd, fortæller han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det er en alvorlig sag, hvis man bliver ramt af sådan en, siger han.

Stor vandscooter

Steen Pedersen har ud fra billeder vurderet, at der var tale om en stor vandscooter, der slog de to piger ihjel.

I grundlovsforhøret kom det frem, at den 24-årige mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab, lige havde købt en beige Kawasaki vandscooter med røde sidespejle

- De store maskiner er 3,6 meter lang og 1,3 meter bred. Den vejer altså mellem 400-450 kilo, så det er en stor maskine. Og de koster altså også derefter. Jeg mener, at de store ligger på en pris mellem 140.000 kroner til 160.000 kroner, siger han.

Se foto af vandscooteren i eb.dks artikel

Det kræver derfor et speedbådskørerkort, hvis man skal håndtere sådan en maskine. Kortet koster omkring 1200 kroner, og man skal ligesom et almindeligt kørekort op til en teoretisk og praktiskprøve.

- Men selvom man har fået sådan et speedbådskørekort, så kræver det altså lige, at man øver sig lidt, inden man sejler steder, hvor der er mange mennesker. Man skal lige lære sit produkt at kende.

Politiet undersøgte båden, hvor de dræbte sad i. Foto: Kenneth Meyer Politiet undersøgte båden, hvor de dræbte sad i. Foto: Kenneth Meyer

Sejlede hurtigt

Flere vidner har over for Ekstra Bladet forklaret, at de mange vandscootere sejlede stærk, da de lørdag var i Københavns Havn. Det var også derfor at politiet var til stede i havnen lørdag aften.

Steen Pedersen fortæller, at sådan en kan sejle mellem 80 og 100 kilometer i timen, men at man kun må sejle så stærk, når man er 300 meter fra kysten.

I retten kom det frem, at kæresten til den person, der er sigtet for drabet, flere gange bad ham om at sætte farten ned.

- I Københavns Havn må man sejle mellem fire og seks knob (7,5 og 11 km i timen). Så man må jo ikke sejle særligt stærkt i havnen. Det er jo forfærdeligt, at man har sejlet så stærkt, når der er så mange mennesker derinde, siger han og fortsætter:

- Speedbådsfolkene er ligeså slemme, som dem der sejler vandscooter. Hvis man nu satte numre på speedbåde, vandscootere og andre både, så havde man jo chancen rimeligt hurtigt finde de mennesker, der overtræder loven.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader