Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den populære AFI 2Star-sejlads har blandt andet under 500 sejlere på startlinjen. Foto: Peter Brøgger

Nye lempelige corona-regler: Op til 500 personer kan samles til kapsejlads

Forårets corona-lempelser gør det muligt at afvikle kapsejlads for 500 sejlere. Afgørende er det, at ikke mere end 25 personer mødes og det kræver ofte forskudte starter. - Det vil kræve planlægning, understreger Dansk Sejlunion.

Af Sara Sulkjær |

Sæsonen 2021 står for døren. En sæson, der endnu engang vil præges af den omfattende coronapandemi, der i fjor satte en aktiv stopper for flere af landets større kapsejladser.

Men der er håb. Allerede ved forårets indledning har regeringen valgt at lempe restriktionerne, således at det nu er muligt at samle op imod 500 personer til kapsejlads:

- Det vil kræve planlægning, der sikrer, at forbuddet mod at forsamles i grupper på mere end 25 personer til enhver tid overholdes, påpeger Dansk Sejlunion på sin hjemmeside.

Hvordan ser det ud fra land?

Netop adskillelsen af deltagerne er altafgørende, hvis det skal lykkes at afvikle de mellemstore kapsejladser som AFI 2Star, 100 Mil i Fjorden og lignende. 

- Man må som arrangør prøve at tænke; ”hvordan ser det ud fra land, eller hvis politiet kommer forbi?”. I sidste ende er det lokale politi, som afgør, om de betragter forbuddet som overtrådt. Lav eventuelt en tydelig markering af både i hver gruppe, eksempelvis ved hjælp af farvede vimpler til mastetoppen, opfordrer Dansk Sejlunion.

Omvendt respit, forskudte starter og en ændring af de ellers ofte benyttede op-/ned-baner er måder, hvorpå forsamlinger i større grupper end 25 kan undgås, fremgår det blandt andet af unionens hjemmeside, der giver flere gode råd til stævnearrangørerne her.

Sejlerskoler på ret køl

Det generelle løft af forsamlingsforbuddet til 25 personer betyder samtidig, at sejlerskolerne igen kan byde nye udøvere ombord, ligesom den ugentlige træning i den organiserede foreningsidræt kan genoptages på et nogenlunde niveau:

- Alle de sejlere, der har været nødsaget til at træne alene eller i små grupper hele vinteren, kan igen komme på vandet i et større felt, forklarer Dansk Sejlunion. 

Få mere information om restriktionernes indvirkning på sejlsporten i Danmark via unionens hjemmeside her.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader