Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ker 11.3, Dixi Sailing Team fra Helsingør, gjorde det godt i Sundet Rundt, hvor de vandt. Foto: Anki Hansen

Dixi Sailing Team fra Helsingør er klar til ORC-VM i Ker 11.3

Når ORC Worlds skydes i gang den 6. august i Tallin, er der intet mindre end tre danske både blandt de pt. 133 tilmeldte. Én af dem er den nykårede vinder af Sundet Rundt – den 37-fods Ker 11.3 med skipper Erik Stannov ved roret. Også prof-sejler Westergaard er med.

Af Troels Lykke |

Dixi Sailing Team er skabt af den erfarne erhvervsmand Erik Stannov. Han har valgt at opbygge et team af omkring tyve entusiastiske sejlere, hvor der lægges vægt på diversitet, både når det gælder alder, baggrund og køn. Teamets starter, taktiker og absolut mest erfarne sejler er Stig Westergaard.

Han har både deltaget ved OL i 1992 og 1996 og sejlet jorden rundt som deltager i Volvo Ocean Race to gange, ligesom han er verdensmester i både Soling og Finnjolle.

Sejlere med basal erfaring er med

Også personer, der kun har basal sejlerfaring, er en del af teamet, hvilket er et bevidst valg fra Erik Stannov, tidligere OK-sejler:

- Det kræver et stort og dedikeret team, når en båd som Ker 11.3 skal deltage ved VM. Det er kun en lille del af teamet, som rent faktisk kan være med ombord, når vi deltager i konkurrencen, men vi er dybt afhængige af den indsats, som alle yder, forklarer Stannov og uddyber:

- Derfor har jeg udvalgt et team, hvor jeg virkelig fornemmer en stort lyst og team spirit – uanset hvilken rolle man har.

Kølvægt på 60 procent

Båden, som Dixi Sailing Team, sejler i er en modificeret Ker 11.3. Den er 11,3 meter lang, 3,67 meter bred og har en køldybde på 2,34 meter.

Det er en rendyrket racerbåd med minimal komfort under dæk. Båden vejer således kun 4,3 tons, hvoraf over 60% er placeret i kølen. Båden bærer op til 200 M2 sejl i let vejr.

Dixi Sailing Team vil løbende opdatere fra VM på teamets Facebook- og Instagram-profiler, som findes under Dixi Sailing Team.

VM finder sted fra den 6. - 14. august i Estlands hovedstad Tallin. Du kan læse mere her: www.orcworlds2021.com/

Flot video med støtte fra Helly Hansen

I samarbejde med sponsor Helly Hansen har Dixi Sailing Team lavet en fin video, som fortæller mere om det ambitiøse projekt – se den her:  Film med Dixi Sailing Team fra Helsingør

content-loader
content-loader
content-loader