Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Joachim Aschenbrenner fra Aschenbrenner Racing Team ApS styrer her den estiske J-112er. Fotos: Alexela, ORC Worlds
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Joachim Aschenbrenner styrer estisk J-112'er til ORC-VM-guld i Estland

Den danske prof-sejler Joachim Aschenbrenner gjorde det godt og slog blandt andet Jesper Radich, der sejlede på en anden J-112'er. Her får Minbaad.dk en forklaring på, hvordan VM-guldet kom i hus blandt 62 både. Se fantastiske billeder fra stævnet i OL-byen Tallinn.

Af Troels Lykke |

ORC-VM, Alexela ORC World Championship 2021, bestod af seks inshore-races og to offshore-races, hvoraf én af inshore-sejladserne kunne fratrækkes. 

Feltet var på 62 både, og der blev derfor sejlet i to grupper som endte ud i et guld- og sølvfelt de sidste to dage. 

Vejret var lidt skiftende med alt fra 6-22 knob. Især sidstedagen kom der hård vind til de sidste to finalesejladser, forklarer prof-sejler og stortalent Joachim Aschenbrenner fra København.

Joachim, hvordan forberedte I jer med jeres J112E'er, Matilda, der ejes af Juss Ojala?

 - Det har været en lang proces for os. Jeg blev tilknyttet projektet mod VM i slutningen af 2020, hvor vi med det samme startede med at finde ud af, hvilke ændringer båden havde brug for ud fra de erfaringer, vi havde fra EM i Stockholm.

- Dernæst har jeg været i Estland et par gange om måneden op til for at sejle et par opvarmingsstævner. Erfaringen fra disse brugte vi til at lave de sidste justeringer på sejldesign samt sørge for, at hele holdet var godt sammensejlet, fortæller rorsmanden.

Hvordan var stævnet i Estland?

- Vi startede ud med den lange offshore (150 sømil) på førstedagen. Denne kan ikke fratrækkes og er derfor enormt vigtig. Er man lidt uheldig her, kan vinderchancerne være ovre på førstedagen.

- Vi sejler derfor racet med lav risiko, hvilket også var godt hjulpet af, at der var ret få beslutninger, der skulle tages, da benene var relativt korte. Vi ender med at vinde med lige over to minutter efter 22 timers sejlads og har dermed en god start på stævnet, forklarer Joachim Aschenbrenner.

Om inshore-racene tæt på land, hvor det var banesejlads, forklarer den danske rorsmand:

- I inshore-racene var vi meget tilfredse med vores niveau, hvor gode starter, fart og taktik gjorde, at vi oftest allerede var godt med ved første topmærke. Den ene dag formår vi at vinde alle tre races, hvilket gav os et lille forspring inden finaledagen, hvor vi vidste, der ville blive sejlet hårdt mellem topbådene. 

Fakta om J-112E
- J-112E: Ny ved EM i 2019 og har siden fabrikken fået lavet et par ORC-optimeringer af designeren Matteo Polli

Resultater ved internationale ORC stævner:
- Sølv, VM 2014 - Landmark 43

- Guld, EM 2019 - J-112

- Guld, VM 2021 - J-112

Resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader