Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

En ny succes er søsat: Aarhus Foiling Days samler bredden og eliten - se interview

Eventen viste stort udviklingspotentiale, da 63 sejlere i bededagene samlede på tværs af alder og niveau. Arrangørerne vil gentage succesen næste år, forklarer direktør i Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen, i et Minbaad.dk-interview. Se også 20 skarpe Brøgger-fotos.

Af Sara Sulkjær |

På trods af fortsatte coronabegrænsninger havde hele 63 sejlere i klasserne A-Cat, Kite Foil, Moth, Waszp og Wind Foil tilmeldt sig allerførste udgave af det nye Aarhus-stævne Foiling Days, der fungerer som socialt træningsstævne for de foilende klasser.

Med træning fredag og kapsejlads lørdag og søndag var der fra arrangørerne, Sailing Aarhus og FoilingDK, lagt op til mange konkurrencetimer på vandet som optakt til en spændende, ny foiling-sæson. Mens manglende vind aflyste træningen fredag, blev der sejlet kapsejlads lørdag og søndag, hvor forholdene var bedre. 

- Vi fik afviklet et stævne i øjenhøjde med og på sejlernes præmisser. Det var målet. Vi oplevede en masse glade sejlere, god stemning og noget fed sejlads på Aarhusbugten. Vi er blevet bekræftet i, at stævnet har et stort udviklingspotentiale, og vi vil helt sikkert være på banen igen til næste år, fortæller Per Hjerrild, Regatta Manager hos Sailing Aarhus, i en pressemeddelelse.

To wind foil-divisioner opdelt efter niveau

Aarhus Foiling Days var på mange måder et ’eksperiment’, hvor man blandt andet opdelte et stort wind foil-felt i en 1. division for herreeliten og U21-windsurferne, mens kvinder, junior U17 og nye sejlere var samlet i 2. division. Et koncept, som DBO også vil overveje, fordi det gør det mindre skræmmende for nye sejlere at deltagere.

- Det er rigtig fedt at være med. Folk er flinke til at sparre og give fifs til grejet. Der er mange på startlinjen, og som relativt ny betyder det meget at kunne kigge på andre, når man er på vandet. Især omkring starterne. Som ny kan man finde inspiration på YouTube, men det giver noget helt andet at ligge derude, fortæller Ebbe Skøtt Andersen fra Nord-vestjydsk Windsurfing Klub og ny i konkurrence-sammenhæng.

Udover flere nye ansigter bød foiling-feltet også på et par mere velkendte af slagsen. Blandt dem tog den tidligere tyske europa- og verdensmester Vincent Langer sejren i Wind Foil 1. division, mens Aarhus Sejlklubs Lærke Buhl-Hansen, der i sidste uge fik en 9. plads ved VM i RS:X, vandt 2. division.

Arrangørerne arbejder nu på en dato for næste års stævne og forventer en 2022-udgave i bededagsferien – forhåbentlig uden coronarestriktioner og med større mulighed for at dyrke det sociale, som også er en stor del af eventen.

Top-3 i Aarhus Foiling Days 2021

Wind Foil, 1. division:
1. Vincent Langer, Yacht Club Zwenkau 2000 e.V.
2. Mads Jepsen, Juelsminde Sejlklub
3. Fabian Wolf, Norddeutscher Regatta Verein

Wind Foil, 2. division:
1. Lærke Buhl-Hansen, Aarhus Sejlklub
2. Oscar Buch, Århus Windsurfing Klub
3. Rasmus Blakskjær, Århus Windsurfing Klub

Waszp:
1. Lennart Frohmann, Aarhus Sejlklub
2. Frederik Fomsgaard Bruun, Marselisborg Sejlklub
3. Magnus Frohmann, Aarhus Sejlklub

Moth:
1. Adriano Petrino, Hellerup Sejlklub
2. Ulrik Dyre, Aarhus Sejlklub
3. Mark Ibsen, Marselisborg Sejlklub

Kite Foil:
1. James Johnsen, Kiteboarding Danmark
2. Johan Beckett, Faaborg Sejlklub
3. André van der Puil, Egå Sejlklub

A-Cat:
1. Christian Nygaard, Kongelig Dansk Yachtklub
2. Peter Boldsen, Kaløvig Bådelaug
3. Lars Schrøder, Middelfart Sejlklub

Se 20 skarpe fotos fra Peter Brøgger:

content-loader
content-loader
content-loader