Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lærke Buhl er blandt de ti bedste RS:X-surfere i veden. Foto: Sejlerlandsholdet / Facebook

Surfer Lærke Buhl laver sin bedste VM-placering få måneder før OL i Japan

Tre måneder inden de olympiske lege sejler Lærke Buhl sig til en flot niendeplads og sit første VM-medal race. Flere flotte top-10-placeringer har banet vejen for surferen, der trænes af polske Maciek Kluszczyński.

Af Sara Sulkjær |

Surfer Lærke Buhl har fundet storformen frem mod sommerens olympiske lege i Japan, hvor den 29-årige aarhusianer skal repræsentere Danmark i RS:X-klassen. Det blev tydeligt ved sidste uges VM i spanske Cadiz, hvor Buhl blandt verdens bedste surfere sejlede en flot stævneserie med flere top-10-placeringer. 

Placeringer, der sendte danskeren direkte i sit første medal race ved et VM med de ni øvrigt bedst placerede surfere. Her formåede Buhl at krydse mållinjen som nummer syv, hvilket resulterer i en samlet niendeplads og surferens til dato bedste VM-resultat.

Corona-træning i udlandet

Allerede i marts gav danskeren en forsmag på sin OL-formkurve, da hun ved de europæiske mesterskaber sluttede på en flot ottendeplads.

En formkurve, der fortsat skaber succes for danskeren, som i hele 2021 har trænet intenst i Spanien og Portugal:

- Jeg er super taknemmelig for, at jeg har haft så gode træningsforhold de sidste mange måneder på trods af corona, men nu glæder jeg mig også helt vildt til at bruge nogen dage derhjemme på at lade batterierne op og se min familie, inden det sidste træk frem mod OL, understreger Lærke Buhl på sin Facebookside.

Polsk træner

Som tilfældet har været det de foregående måneder bliver den sidste træning frem mod de olympiske lege ligeledes med Maciek Kluszczyński ved surferens side. Med målrettet træning og konstante skub fremad har den polske træner taget danskeren i hånden og hjulpet hende til at finde de sidste procenter på vandet:

- Jeg tror virkelig på vores samarbejde, og jeg ser frem til at tage det sidste skub frem mod Tokyo sammen, fortæller Lærke Buhl.

Se resultaterne fra RS:X-mesterskabet her.

content-loader
content-loader
content-loader