Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
1500 til 2000 sejlere kommer ikke til Palby Fyn Cup i år, men Classic Fyn Rundt i Kerteminde, ugen efter, er ikke aflyst endnu. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunion kan ikke få besked om corona-regler for store stævner - som fx Palby Fyn Cup

- Vi ved slet ikke, om vi må afholde Palby Fyn Cup, selvom vi fandeme gerne ville, men retningslinjer om store stævner er ikke færdige, forklarer stævneleder Poul Erik Nielsen til Minbaad.dk. Også i Dansk Sejlunion kan man se det absurde i, at sejlerne ikke må sejle Palby Fyn Cup.

Af Troels Lykke |

Online-skippermøder samt coronapas til sejlere og hjælpere. Lige meget har det hjulpet. Danmarks største kapsejlads, Palby Fyn Cup fra Bogense, er aflyst i slutningen af maj.

Vi har i dag talt med Mikael Jeremiasen fra Dansk Sejlunion. En medarbejder, der arbejder for at sejlklubberne kan få klare retningslinjer, når de eksempelvis skal afholde et stævne, hvor der er deltagelse af op mod 2000 sejlere, som i blandt andet Palby Fyn Cup. 

Der er håb for, at sådanne stævner kan holdes, efter at politikerne langt om længe løsner op for restriktionerne. Problemet er bare, ifølge Dansk Sejlunion, at der ikke meldes noget konkret ud.

- Problemet er, at vi ikke kan få afklaringer på, hvordan reglerne ser ud. Det kan være, der kommer en afklaring i morgen. Vi ved det ikke, men det kan man jo ikke planlægge efter, som eksempelvis i Palby Fyn Cup, hvor der er en masse officials, der skal tages hensyn til, forklarer Mikael Jeremiasen til Minbaad.dk.

Politikerne er ukonkrette

Men hvem er det, som ikke giver retningslinjerne til Jer og klubberne?

- Det er politikerne, der ikke er konkrete i deres udmeldinger. DIF arbejder på, at vi får udmeldinger til stævner. Men jeg fornemmer, at selv embedsmænd i Kulturministeriet ikke kender til konkrete regler. Ingen ved noget, så det er svært at planlægge. Christian Lerche (direktør i Dansk Sejlunion, red.) er i konstant dialog med DIF og presser på, så de vidst er ved at være trætte af ham. Vi er også i dialog med kulturministeriet om sejlernes situation, siger Jeremiasen.

Så du kan godt se det tåbelige i, at vi sejlere ikke kan sejle lige nu, altså at vi ikke smitter hinanden ude på vandet?

Ja, vi tror ikke, der er smitte ude på vandet. Vi har haft lange snakke med DIF omkring det. Man deler events op i motionsevent, sportsaktiviteter og stævner med overnatninger. Men hvad der hører i hvad, ved vi ikke endnu. Og der skal være store stævner i Danmark i år med mere end 500 personer, så vi savner svar, understreger Jeremiasen.

Stævneleder kunne ikke overskue konsekvenser

Poul Erik Nielsen, stævneleder i Palby Fyn Cup, er virkelig træt af situationen med aflysning for anden gang i træk.

- Retningslinjerne for noget, som det vi holder, er ikke meldt ud, så vi ved ikke, om vi kan holde Palby Fyn Cup lige nu. Hvis vi går under sportsaktiviteter, kan vi klare det, da der må være 2000 deltagere og højst 200 samlet. Vi ved, der er et webinar på tirsdag, hvor Dansk Sejlunion bliver orienteret, men om det er om retningslinjer, ved vi ikke, siger stævnlederen, der har sovet meget lidt de seneste dage.

Når man holder et så stort stævne, er der eksempelvis en sundhedsplan, der skal afleveres til politiet, og de 100 hjælpere skal møde med gyldigt 72 timers coronapas op til to gange under stævnet.

- Jeg kan ikke stå til ansvar for, at nogle ikke bliver smittet og er én smittet, bliver stævnet lukket ned. Vi kan ikke overskue det. Vi havde også valgt, at sejlerne skulle møde op med coronapas, vi havde planlagt en masse. Jeg har virkelig troet på det, men nu er det aflyst, siger Poul Erik Nielsen.

Sejlerne kan nu håbe på, at Kerteminde Sejlklub når at få retningslinjer ud, så man kan sejle Classic Fyn Rundt ugen efter. 

content-loader
content-loader
content-loader