Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
JPK 10.30 kom først rundt om den private Fyn Rundt fra Bogense, der gik bagbord rundt. Foto: Thomas Gerlach
Kapsejlads
Anders Johansen tv, ses her med sin gast på JPK 10.30.
Kapsejlads
Der var to Drabant 24ere med i sejladsen. Foto: Anders Johansen
Kapsejlads
Thomas Gerlach, Drabant 24-sejler, varmede op til Classic Fyn Rundt, der starter fredag 4. juni i Kerteminde. Foto: Gerlach
Kapsejlads

15 både nægtede aflysning af Palby Fyn Cup - JPK 10.30 først i mål efter 25 timer

Bogense Sejlklub var grundet Covid-19 nødt til at aflyse sejladsen for 2.000 sejlere i denne weekend, men ikke alle ville finde sig i det. Den skarpe JPK 10.30-skipper Anders Johansen fra Vejle kom først efter hård kamp med den anden tjekkede båd, en Dehler 30 One Design.

Af Troels Lykke |

Anders Johansen fra Vejle var blandt de sejlere, der i denne weekend sejlede bagbord rundt om Fyn med start kl. 10.30 fredag den 28. maj i Bogense. Lørdag kom han i mål. Her er sejlerens beretning, der også kan ses på JPK 10.30'erens Facebookside:

Palby Fyn Cup 2021 blev af Bogense Sejlkub aflyst pga. corona, men så besluttede vi at sejle den selv. En del både havde fået samme idé. Heriblandt 15 både fra Kolding, 1 fra Silkeborg, 2 fra Vejle og 1 Dehler 30 fra Bogense. Solen skinnede endda, så det føltes slet ikke farligt at sejle kapsejlads rundt om Fyn.

Matchrace mellem JPK 10.30 og Dehler 30 OD

Beluga, en JPK 10.30 og Dehler 30 OD, Sexy Beast, startede samtidig fra Bogense kl 10.30 og var i mål efter 140 sømils knivskarp match race med 8 minutters mellemrum 25 timer senere - i den rigtige rækkefølge. Det krævede en moleøl i cockpittet efter sejladsen, hvor racet blev håndsejlet med passende søforklaringer.

Der var tæt konkurrence hele vejen rundt. Cirkeline fra Vejle med Team Jacob startede fra Brejning lidt tidligere på formiddagen, og i Lillebælt lå vi tre både side om side. Eneste uheld ombord var rullelinen til code zeroen, der hoppede ud af rullen.

Det betød, at vi ikke kunne rulle sejlet ind og ud i vendingerne, men måtte bomme rundt hver gang. Det har set mærkeligt ud.

Båd knækkede spilerstage

Af andre uheld forlyder det, at Cirkeline knækkede spilerstagen. Det løste de med en halv spilerstage + en mand på fordækket. Derudover måtte de døje med ingen vind og modstrøm i Svendborgsund. I skrivende stund er Cirkeline ikke kommet i mål, men ligger nord for Fyn.

Vi krydser fingre for, at de klarer den. Os tre både har fulgt hinanden hele vejen på AIS, mobiltracking og Messenger. Det var ret hyggeligt. Der blev kigget en del gange på AIS for at sammenligne fart og kurs.

I modsætning til prognoserne fra vejrudsigten blev det en hurtig omgang på omkring 25 timer for Dehler 30 og Belugas vedkommende. En herlig tur.

Vi har allerede glemt, hvor pokkers koldt det var i nat, hvor træt man bli'r, og hvor meget det tærer på tålmodigheden, når loggen viser 0.01 knob, og vandet er spejlblankt. Vi glæder os allerede til næste gang, slutter Anders Johansen.

Drabant 24-sejler varmede op til Classic Fyn Rundt

Thomas Gerlach, Drabant 24-skipper, deltog også i den private Fyn Rundt.

Til Minbaad.dk forklarer han, hvorfor han sejler rundt om Fyn, selvom han også skal sejle Classic Fyn Rundt om seks dage:

- Jeg kan ikke undvære det. Min far (konstruktør Gert Gerlach, red.) bliver på land, han sparer kræfterne til næste weekend. Jeg har en ny mand med, der skal lære at sejle Fyn rundt.

content-loader
content-loader
content-loader