Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlernes betalte deltagergebyr vil blive refunderet i løbet af de næste 14 dage, oplyser arrangørerne. Foto: Palby Fyn Cup

Palby Fyn Cup for 2000 sejlere aflyses med tre uger til start

En af Danmarks største kapsejladser må for anden gang trække stikket. Uklare retningslinjer og en stor fare for smitte tvinger arrangørerne til at kaste håndklædet i ringen.

Af Sara Sulkjær |

Med kun tre uger til start var 2000 sejlere begyndt at forberede sig til ét af årets store højdepunkter, Palby Fyn Cup.

Men præcis, som det var tilfældet i fjor, må sejlerne nu lægge Fyn rundt-udstyret tilbage i skabet. Der bliver nemlig ingen Palby Fyn Cup 2021.

Det skriver kapsejladsen, der målt på antallet af deltagere må betegnes som landets største, i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Urealistisk at gennemføre

De sociale arrangementer på land var i forvejen aflyst, og med de mange sejlere fordelt på 300 både var optimismen længe i top hos arrangørerne fra Bogense Sejlklub og Palby Fyn Cup. 

Nu gør udefinerbare anbefalinger fra de offentlige instanser det imidlertid uhyre vanskeligt for ledelsen at skabe et stævne, der på forsvarlig vis kan afvikles allerede i slutningen af maj:

- Uden klare retningslinjer fra myndighederne så er det urealistisk at kunne gennemføre stævnet, understreger arrangørerne i en pressemeddelelse. 

Én smittet er nok

Også hensynet til de mange deltagende sejlere og de omkring 100 frivillige, der er altafgørende for, at sejladsen kan skydes i gang, vejer tungt i stævneledelsens beslutning:

- Bogense Sejlklub har som arrangør ansvar for, at alt gennemføres på en corona-korrekt og ansvarlig måde. Faren for at bare én testes positiv, og at hele stævnet vælter, er for risikabelt, slutter de ærgerlige arrangører.

content-loader
content-loader
content-loader