Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen og de skarpe gaster Frederik og Rasmus sluttede af med en 1. og to 2. pladser og så blev det DM eftertrykkeligt afgjort. Fotos: Mogens Hansen
Kapsejlads
Vinderne smides i vandet. Foto: Mogens Hansen
Kapsejlads
Kapsejlads

Sejlmager Claus Høj Jensen: Fantastisk at vinde sit 12. DM i H-båd i træk i Onsevig

H-båds kongen Claus Høj Jensen genvandt DM med gasterne Frederik Dahl Hansen og Rasmus Andresen i Onsevig. De slog også skrap tysker. - Ikke så dårligt at møde topformen på den sidste dag, når vi ligger tæt, det her er virkelig en drøm at vinde 12 gange, siger Høj Jensen.

Af Troels Lykke |

På dag 3. i Onsevig blev der sejlet 3 sejladser og dermed i alt 11 sejladser ved dette års DM i H-både.

Danmarksmesterskabet i H-båd der har forløbet over de sidste 3 dage i farvandet ud for Onsevig på Nordvestlolland er afsluttet med 11. tællende sejladser.

Mand over bord i hårdt vejr

Lørdagen bød på vindstyrke på mellem 8-12 m/s, der var en del havarier og mand overbord men alt er forløbet sikkert.

Claus høj Jensen og team fra Herslev Strand Sejlklub vandt sikkert, på andenpladsen kom den tyske båd GER 1010 ført af Holger Kohne med Jan Khone og Sven Ulrich, på tredjepladsen og dermed sølvvinder ved mesterskabet er Claus Hovgaard fra vejle med gasterne Jacob Hald og Palle Koch fra Vejle.

På fjerdepladsen og dermed bronze vinder er det Anders Bertelsen sammen med Christian Schulz, Betina Jepsen og Anders Lamberg alle fra Århus.

Høj Jensen: Sværeste DM at være med til

Claus Høj Jensen forklarer:

” Det har været et af de sværeste DM han har været med til, der har været mange op og nedture, vi har haft det svært de første dage, men her på den sidste dag, kunne vi mærke at det var dagen der passede os rigtig godt og der er ikke så dårligt at møde topformen på den sidste dag når vi ligger tæt, det her er virkelig en drøm, 12 gang det er bare fantastisk.

Der deltog 28 både fra hele landet i Onsevig på Lolland.

VM venter i Struer til august

H-båden er den kølbåd som er en af de mest udbredte i Danmark, ud over at der er et stærkt kapsejlads felt, hvor der sejles i en H-båds liga, sejles der hvert år DM, NM og VM. Sidstnævnte foregår her i 2021 i Struer.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader