Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var mellem 7 og 9 m/sek. ved VM i Tyskland. Her ses Høj Jensen og co. PR-stævnefoto, Pepe Hartmann
Kapsejlads
Anders Bertelsen og mandskab var lynhurtige under VM og vandt sølv i Tyskland 2022. Arkivfoto: Peter Brøgger

Claus Høj Jensen vinder sit 10. VM i H-båd under stævne med elendig baneleder i Warnemünde

Claus Høj Jensen vinder atter VM med Frederik Dahl Hansen og Rasmus Andreasen fra Herslev Strand Sejlklub, men det var uhyre tæt på at Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub tog guldet. De to havde lige mange strafpoint. Baneleder var en super amatør og lavede skæve baner og starter.

Af Troels Lykke |

Uden frivillige baneledere var vi kapsejlere ilde stedt, men nogle gange kan de også ødelægge et stævne, som fx til VM i H-både, hvor det var uanstændige skæve baner, der blev præsteret.

Startlinjen var konsekvent omkring 15 graders skæv, med læ fordel, i de otte sejladser under H-båds VM for 47 både, og banen var tillige skæv, fortæller formanden for danske H-båds-sejlere Henrik Toft, der selv sejlede med og tog en 11. plads på sin fødselsdag.

Banelederen ville ikke lytte til sejlerne

Samtidig ville den tyske baneleder ikke høre på sejlernes indvendinger, fortæller den nylige verdensmester Claus Høj Jensen i dag til minbaad.dk.

- Vi prøvede at tale med banelederen, men han ville ikke lytte og rette banen og startlinjen op. Det var ikke værdigt at holde et VM under de vilkår. Topmærket lå i 320 grader, mens vinden stod i 290. Det betød at vi kun skulle sejle 200 meter på styrbord halse før vi kunne holde topmærket op. Højre side af banen blev slet ikke brugt. Det betød reelt at sejladserne blev afgjort i starterne, hvor der var stor læ fordel, lyder det fra Høj Jensen.

Sidstedagen aflyst - Høj Jensen vinder a-point med Bertelsen

Men smilet var selvfølgelig fremme på Høj Jensen-sejlmageren, der netop havde vundet sit 10. VM i H-båd.

Afgørelsen faldt i dag, da der ikke blev sejlet på sidstedagen, da der var 12-13 m/sek. vind og meget store bølger. Og det var de store bølger, der fik banelederen til at tage den fornuftige beslutning om at sejlerne skulle blive i land. 

Det betød at Claus Høj Jensen, Rasmus Andreasen og Frederik Dahl Hansen vandt VM med mindst mulig margin, da de sluttede a-point med Aarhus-sejleren Anders Bertelsen, der gik som en raket og lavede gode læ starter. Men en god læ start fik Høj Jensen også sat ind i torsdagens sidste sejlads.

Der var kun Anders og os

- Vi fik lavet en god læ start og førte fra start til slut og det var akkurat nok til at vinde VM. Reelt var der kun spænding om VM-guldet mellem Anders og os. Han har sejlet super flot. Og det var sjovt at sejle mod dem fordi vi havde samme fart, siger en glad Claus Høj Jensen, der fredag aften får VM-guld om halsen i H-båden for 10. gang. Sejleren har dog også VM-guld i Drage og Yngling.

Fortsætter du så i H-båden? (Det har vi nu spurgt om i 5 år)

Og svaret er altid det samme.

- Ja, selvfølgelig, hvad skulle jeg ellers sejle, siger Høj Jensen.

Resulat fra VM i H-båd 2022

content-loader
content-loader
content-loader