Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kurset foregår ved Holbæk Marina, og kursisterne får mulighed for at prøve kræfter med en 54 fods motorbåd med to Volvo Penta D12-MH-motorer. PR-foto

Watergames lancerer skipperkonsulenten ­– nyt sejlerkursus om at håndtere store motorbåde

Danmarks største sejlerskole udvider listen af sejlerkurser med en helt ny type. Med kurset skipperkonsulenten kan du i Holbæk klædes på til at håndtere større motorbåde.

Af Troels Lykke |

Vi er alle helst fri for at lave uheldige havnemanøvrer, men det sker dog alligevel for nogle af os somme tider. Hvis du er en af dem, der ofte har leveret underholdning til hele havnen, når du lægger til kaj, skal du læse videre her.

Det nye kursus, skipperkonsulenten, er henvendt til dig, der gerne vil blive mere sikker i at håndtere en større motorbåd, og på kurset er der særligt fokus på at manøvrere en større motorbåd rundt i havnen i forbindelse med at lægge til og fra kaj, fortæller Watergames til Motorbaadsnyt.dk.

Et helt nyt koncept hos Watergames

Sejlerskolen Watergames har specialiseret sig inden for intensive sejlerkurser, hvor tiden udnyttes maksimalt. Her undervises i nogle af de mest populære kurser som speedbåds-, dueligheds- og yachtskipperkurser, men nu har de altså tilføjet en helt ny type sejlerkursus til listen.

Det nye kursus er et helt nyt koncept skabt med henblik på at tilbyde et endnu bredere udvalg af kurser til fritidssejlere.

Kurset foregår ved Holbæk Marina, og kursisterne får mulighed for at prøve kræfter med en 54 fods motorbåd med to Volvo Penta D12-MH-motorer ­– båden har tidligere være anvendt som norsk fjordfærge, inspektionsskib ved anlæggelsen af Øresundsbroen samt mandskabsbåd ved havvindmølleparker.

Lær at manøvrere en større motorbåd

På kurset lærer du at manøvrere en større motorbåd ved hjælp af både teoretisk og praktisk undervisning. Watergames understreger, at både teoretisk og praktisk kunnen er vigtigt, da det er essentielt, at kursisten lærer at forstå fysikken bag den store båds bevægelser.

Kurset varer otte timer, og på den tid kommer du igennem grundprincipperne ved sejlads i en større motorbåd med to motorer, samtidig med at du får mulighed for at afprøve og forbedre dine praktiske færdigheder.

Nogle af emnerne, kurset dækker over, er: Motorernes påvirkning, anvendelse af ror, bådens inerti, placering af fortøjninger samt bådens særegne karakteristika. Sejlerskolen har derudover udviklet deres egen opskrift på en sikker og succesfuld havnemanøvre, som kursisterne bliver indviet i.

Bedre forståelse giver større sejlerglæde

Sejlerskolen lægger ikke skjul på, at de mener, at en bedre forståelse for båden giver større sejlerglæde.

Hvis du vil have mere viden og en bedre tryghed, når du sejler din motorbåd, kan du læse mere om kurset her: watergames.dk

content-loader
content-loader
content-loader