Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-79’eren ’Bux Bunny’ deltager igen i år i Smile Race med en ren pigebesætning. Foto: Smile Race

Sejl rundt om Fyn i Smile Race med syv startbyer

Palby Fyn Cup er død i år igen. Men Faaborg Sejlklub er klar igen til august, hvor sejlerne selv vælger startby blandt syv fynske havnebyer. I år sejles fra lørdag morgen til mandag middag. Smile Race har siden starten sidste år fulgt Mette Frederiksens foretrukne corona-slogan om god afstand.

Af Sara Sulkjær |

En distancesejlads med hovedvægt på store smil, gode oplevelser på vandet og plads til alle – sammen og hver for sig. Smile Race har siden starten sidste år fulgt Mette Frederiksens foretrukne corona-slogan, hvorfor de også i år med ro i maven inviterer til kapsejlads den 21. august:

- Populært sagt ønsker vi at genskabe den sejlglæde, man mødte op gennem 70’erne og 80’erne ved de store distancesejladser, hvor der var alle slags deltagere; både ambitiøse sejlere, klubsejlere og alle andre der i lige så høj grad nyder at komme på vandet, forklarer arrangørerne fra Faaborg Sejlklub i en pressemeddelelse.

Forlænget sejltid

De større kystbyer på Fyn, hvilket vil sige Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens, bliver udgangspunkt for deltagernes start. Derved kan transportsejladsen for de flestes vedkommende helt undgås, og sejlere uden for Fyn kan nemt og bekvemt starte fra den by, der passer dem bedst på ruten.

- Det håber vi på vil betyde, at flere kan finde tid til at deltage, påpeger Jakob Frost, formand i Faaborg Sejlklub. 

Det er muligt at tilmelde sig til DH-løb, flerskrogsløb og turløb, ligesom der vil være tracking på alle deltagende både, der som noget nyt først skal være i havn inden mandag middag.

- Baseret på de erfaringer vi gjorde sidste år, har vi skruet lidt på konceptet. Det betyder først og fremmest, at tidsfristen er forlænget til mandag middag, men også mere synlighed i startbyerne, hvor vi vil være til stede på udvalgte datoer både før og efter selve sejlweekenden, understreger arrangørerne.

Er retfærdigheden vigtigst?

Der vil blive startet samtidigt fra alle syv byer lørdag morgen den 21. august, hvorefter alle sejler samme vej rundt om Fyn. Selvom starttidspunktet er identisk, venter derfor sejlerne syv forskellige ruter, hvilket langt fra skaber en fuldstændig fair sejlads. 

- Men er det nu også så vigtigt? Reelt er det kun banesejlads i entype-både, der nærmer sig, at alle deltager på lige vilkår. Så snart der kommer måleregler og distance på sejladserne, er der nogle, der vil have nemmere ved at vinde end andre, påpeger Jakob Frost og fortsætter.

- Lad os omfavne sejlglæden og finde vores egne pejlemærker at sejle efter. Om det så er målet om hurtigste omsejlingstid eller flotteste aftensmad betyder mindre, lyder den klare opfordring fra Faaborg-formanden.

Sociale præmier 

Netop derfor er det ikke blot de hurtigste sejlere, der kan tage fra Smile Race med en gevinst under armen. Der vil ligeledes være præmier med et mere socialt præg for derigennem at anerkende den nye sejler, der kaster sig ud i sin første natsejlads og lignende. 

Samtidig vil de første fem tilmeldte fra hver startby modtage en original Smile Race-t-shirt, mens alle deltagere får udleveret et Smile Race-flag, når de tilmelder sig. 

Formålet med Smile Race:
• At samle Sejlerfyn/-danmark

• At skabe en distancesejlads, hvor man kan deltage på flere niveauer

• At skabe en sejlads, hvor sejlglæden er i højsædet

• At skabe en kapsejlads stort set uden transportsejlads

• At skabe en sejlads, der bygger på sportsmanship og taler til vores indre gentleman

• At sejle Fyn Rundt uden, at man behøver tage fri fra arbejde

• 30 timer, hvor der er sejl rundt om Fyn, lige meget hvor man kigger hen

Tilmeldingen kan foretages på www.smilerace.dk, hvor det også er muligt at læse mere om sejladsen. 

content-loader
content-loader
content-loader