Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Italia 11.98 med Steen Toftebjerg vandt ORC VM sidste år i Italien, nu kom den også først i mål. Båden er netop kommet til Danmark. Foto: Mads Christensen

Klaus Natorp i J/92 vandt Smile Race rundt om Fyn på DH - men ny Italia 11.98 kom først

Meget let vind gjorde, at kun 16 både gennemførte Fyn rundt, blandt 70 startende i Smile Race. Der blev startet fra Faaborg, Svendborg, Nyborg, Kerteminde, Bogense, Middelfart og Assens. Turen gik bagbord rundt. Faaborg Sejlklub håber på over 100 både i 2021.

Af Troels Lykke |

I weekenden blev første Smile Race rundt om Fyn gennemført bagbord rundt. Smile Race er en ny måde at tænke kapsejlads på, hvor der bliver lagt meget vægt på, at deltagerne skal kunne nyde det eventyr, det er at sejle rundt om Fyn i sensommeren, fortæller Jakob Frost fra Faaborg Sejlklub. Han deltog selv i sin hurtige Frost 38.

For at sejlerne undgår for meget transportsejlads og fri fra arbejde, blive der startet fra syv kystbyer på Fyn. Det var muligt at deltage i fire løb. DH, two star, flerskrog og tur løb.

Der var 70 både til start. der blev startet samtidig fra alle startbyer lørdag morgen. Bådene var udstyret med tracker så det var muligt at følge sejladsen hele vejen rundt.

70 både startede - 16 både i mål

Det blev en varm, smuk men også lidt langsom tur rundt om Fyn. Der var Morild og stjerneskud om natten og utroligt mange marsvin der fuldte sejlerne hele vejen rundt.

Vinden var nærmest ikke tilstede, så der var16 både der kom i mål. Den sidste kom i mål mandag aften kl. 17.31 en Shipman 28.

Første båd i mål blev blev Stony 8, ejet af Steen Toftebjerg, en ny Italia 11.98 der deltog i sin første kapsejlads. KDY-båden startede i Nyborg.

Overalt vinderen på korrigeret tid, efter DH, blev Klaus Natorp i sin J/92s fra Aarhus. Han og holdet startede fra Kerteminde. Lige efter fulgte en X 1 tonner fra Kerteminde på DH, viser resultatlisen

Mere end en kapsejlads

Smile race er meget mere end ren kapsejlads, tanken bag sejladsen er at det også er for de sejler der ønsker eventyret og udfordringen i en tur rundt om Fyn.

Hvilket også blev understøttet til præmie uddelingen, hvor der blandt andet var præmier til, flotteste aftensmad, det billede taget på turen der havde opnået flest likes og den bedste tur beretning.

Opstod pga. corona

Smile Race er arrangeret af Faaborg Sejlklub. Ideen opstod efter at flere andre kapsejladser blev aflyst på grund af Corona og her var muligheden for at sejle mange imod hinanden uden at alle skulle mådes på land.

Sejlerne har taget rigtigt godt imod sejladsen og det har givet folkene bag sejladsen blod på tanden og arbejdet med at arrangere næste års sejlads er fuld gang. De første 9 både er allerede tilmeldt.

Håber på over 100 både i 2021

Der arbejdes på at lave en sejlads med endnu bredere Smil i 2021 og målet er over 100 deltagere. Der håbes på at få endnu flere både på vandet der normalt ikke deltager i store kapsejladser, men som tager turen som et eventyr hvor man lærer hinanden og sin båd bedere at kende.

For de både der vægter kapsejladsen højt, kan Smile Race fungere som et lokalt mesterskab hvor bedste båd fra hver startby bliver hædret.

Man kan læse mere om sejladsen på smilerace.dk og på Facebook kan man også følge smilerace, her kan man også se nogle af de fantastiske billeder og sjove historier som sejlerne har lagt op

Stævneledelsen takker alle deltagerne for at støtte op om denne nye sejlads og sejladsens sponsorer for at levere nogle virkelig lækre præmier, fortæller Jakob Frost fra Faaborg Sejlklub.

Resultat

content-loader
content-loader
content-loader