Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vi vil gerne sætte 1.000 kroner på at Anne-Marie Rindom bliver hædret på lørdag på Vingsted for hendes OL-guldmedalje i Japan i Laser Radial. Her får Rindom champagne af hendes polske træner. Foto: Peter Brøgger

Årets Sejlsportspræstation 2021 afsløres under årets Klubkonference i Vingsted - Rindom storfavorit

Dansk Sejlunion uddeler prisen for Årets Sejlsportspræstation 2021 under årets Klubkonference i Vingsted d. 13. november. I år har Dansk Sejlunion droppet Bådmagasinet og Minbaad.dk i juryen - her på redaktionen ville vi ikke overraskende have stemt på OL-guldvinder Rindom.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion har med få undtagelser uddelt ’Årets Sejlsportspræstation’ hvert år siden 1987. Prisen hylder en besætning eller enkeltperson, som i det forløbne kalenderår har opnået et ekstraordinært resultat, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

I 2020 blev langt de fleste stævner aflyst på grund af corona. Af den grund blev det besluttet ikke at uddele prisen sidste år. Derfor er det også en glad Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, der nu endelig kan se frem til at fejre sejlsportens øverste hylde igen.

– Årets Sejlsportspræstation giver os mulighed for at zoome helt ind på nogle af de allerdygtigste sejlere, vi har i Danmark, og hædre dem for det enorme arbejde, der ligger bag en toppræstation. Det er ikke én, man kommer sovende til, siger hun og fortsætter:

– Samtidig glæder jeg mig over, at vi netop kan bruge Klubkonferencen som kulisse til uddelingen. Ingen af vores store stjerner var blevet til det, de er, uden klubberne. De leverer hver dag et enormt arbejde med skabe sejlglæde og udvikle dygtige sejlere helt fra barndommen.

20.000 kr. fra Columbus Marine

Årets Sejlsportspræstation uddeles igen i år i samarbejde med Columbus Marine. Foruden hæderen følger et kontant vinderbeløb på 20.000 kroner. 

Prisen uddeles lørdag den 13. november kl. 09.00 på Vingsted Hotel- og Konferencecenter, hvor Dansk Sejlunion afholder Klubkonference for 200 frivillige og klubaktive i de danske sejlklubber.

Juryen bag Årets Sejlsportspris:
Allan Nielsen, sportsjournalist på Politiken
Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion
Line Markert, formand for Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader