Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Christian Hangel fra Dansk Sejlunion th. delte prisen ud til glade sejlere fra Thurø. Formand for Thurø Sejlklub, Ib Oldrup, ser her som nummer to fra højre. Foto: Troels Lykke

Med mange initiativer vinder Thurø Sejlklub Klubudviklingsprisen 2018

Flere klubber drømmer om én, måske to J/70'ere. Thurø Sejlklub er om få uger klar til at navngive klubbens J/70'er nummer fire!, fortæller Dansk Sejlunion. Thurø Sejlklub modtager 20.000 kr.

Af Troels Lykke |

På Thurø lader sejlklubben ikke ideer og drømme forblive tankespind.

Ideerne er til for at blive realiseret og omsat til aktiviteter, hvilket anskaffelsen af de fire J/70'ere er det mest åbenlyse eksempel på.  

"Sejl og studer" - et særligt sejladstilbud for studerende - er et andet nyere initiativ, hvor klubben har skabt en aktivitet, der taler direkte til en ung målgruppe, som ellers kan være svær for sejlklubber at indfange.

Det skriver Dansk Sejlunion til bådpressen.

Med baggrund i klubbens imponerende initiativrigdom og gåpåmod blev Thurø Sejlklub lørdag tildelt Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2018.

Med prisen følger en gavecheck på 20.000 kroner foruden den meterhøje vandrepokal, som det næste år vil stå til skue i klublokalerne på den lille ø ud for Svendborg. 

En klub der griber mulighederne

"Jeres indsats i Thurø Sejlklub er et bemærkelsesværdigt eksempel på, hvordan man i en klub kan få et særdeles højt aktivitetsniveau og skabe forandring, når man griber mulighederne," sagde Christian Hangel, bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion og formand for priskomiteen, da han ved overrækkelsen, der fandt sted ved Dansk Sejlunions generalforsamling, begrundede valget af Thurø Sejlklub som årets prismodtager.

"For jer handler det om at skabe et aktivt klubmiljø, som er attraktivt for såvel hende, der har været medlem i adskillige år og allerede har egen båd, som for ham der lige er flyttet til byen og har brug for et dejligt sted at dyrke sin fritidsinteresse. For begge gælder, at klubben skal være et samlingssted, hvor man vedbliver med at være medlem," uddybede Christian Hangel.

Fællesskabet binder os sammen

Det var formand for Thurø Sejlklub, Ib Oldrup, som på klubbens vegne tog i mod prisen.

"Vi har en klub fuld af initiativrige, energiske og engagerede mennesker. Denne her pris er først og fremmest et kæmpe skulderklap til dem og en anerkendelse af deres utrættelige indsats," sagde han oven på tildelingen af Klubudviklingsprisen.

"Fællesskabet er dét, der binder os sammen. Vi er en klub, der favner det hele, og vi har det godt med hinanden. Alle hilser på alle. Når du har et stærkt fællesskab, har du også grundlaget for, at nogen er villige til at yde den indsats, der skal til for at lykkes," uddybede Ib Oldrup.

Sejlsport ved landsstævnet

Thurø Sejlklub fortsætter udviklingen frem mode den kommende sæson. Og på den lidt længere bane er blikket rettet mod DGI's landsstævne med Svendborg som værtsby i 2021. Det bliver en gigantisk event med rundt regnet 25 idrætter og 25.000 aktive. Sejlsport plejer ikke at være landsstævneidræt – det vil Thurø Sejlklub lave om på. 

"Sejlsport har en lige stærk folkelig og kulturel forankring i Danmark som de fleste andre idrætter. Efter vores opfattelse bør sejlsporten derfor have en naturlig plads i landsstævneprogrammet. Det vil vi gerne bidrage til – vi har vandet, faciliteterne og bådene. Sejlsport vil kunne give stævnet noget helt særligt," sagde Ib Oldrup.

Christian Hangel fra Dansk Sejlunion th. delte prisen ud til glade sejlere fra Thurø. Formand for Thurø Sejlklub, Ib Oldrup, ser her som nummer to fra højre. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader