Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Schönherr og Koy kæmper ved VM i Starbåd i Kiel 2021. De to var tæt på at vinde sølv eller bronze.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Schönherr og Koy vandt sidste sejlads ved VM i Star og tog imponerende 4. plads

Jørgen Schönherr forklarer her til minbaad.dk om sit fantastiske VM med Markus Koy i Starbåd i Kiel, hvor 82 mandskaber fra 17 nationer kæmpede, herunder 11 danske. - Vi er kommet i form med 6 ugentlige træningspas de sidste tre år, siger Køge-sejleren. 

Af Troels Lykke |

Jørgen Schönherr, der har vundet alverden i 505-jolle, FD og Drage, skiftede for få år siden til den hårde Starbåd, hvor der er masser af professionelle sejlere. Og nu fik han og tyskeren Markus Koy en 4. plads til VM i Kiel. Her forklarer Scönherr til minbaad.dk om hvorfor det gik så godt:

- Markus (Koy) og jeg har været rigtig godt forberedte til VM i Kiel med en meget målrettet indsats. Personligt har jeg forsøgt at forberede min fysik så meget som muligt, man er jo ikke tyve år længere, siger han med et smil.

Vi er kommet i form med 6 ugentlige træningspas med sejlads, cykling og styrketræning igennem de sidste tre år. 

Derudover har vi dykket dybt ned i mange at de tekniske aspekter, der kan give en bedre performance i Starsejlads, herunder sejldesign med North Sails, mastebøjninger, rigtrim, sejltrim, sejlteknik, ikke mindst ned ad bakke, manøvre, Star specifik strategi, taktik etc. 

Samtidig har vi jævnligt trænet med flere af klassens topbesætninger og dermed løbende kunnet måle vores performance og udvikling. Alt dette arbejde har medført, at vi føler, at vi har god fart i alle vindforhold, både op og ned ad bakke.

Vi er stolte over 4. plads

Vi er stolte af vores 4. plads, i dette hårde selskab med mange tidligere og nuværende verdensmestre og olympiske medaljetager etc.

En placering som vi opnåede efter en meget spændende sjette og sidste sejlads, hvor hele otte besætninger var i spil om de sidste to podiepladser efter at italienske Diego Negri & Fridhjof Kleen allerede – på imponerende vis – havde sikret sig guldet inden sidste sejlads. 

Vi lå inden sejladsen på 7. pladsen – a point med nordmanden Evind Melleby på 6. pladsen og tæt på 5. pladsen, og endda med mulighed for sølv, hvis alt flaskede sig perfekt.

Inden sidste sejlads begyndte vi at ane muligheder for en podieplads efter 2 omstarter, hvoraf den sidste var med sort flag og 18 både var blevet sorteret fra heriblandt flere af topbesætningerne. 

Det var både godt og skidt, da, hvis vi var så heldige at vinde den sidste sejlads, stadigvæk havde behov for at have både imellem os og de besætninger, der lå foran os i den samlede stilling for at få mulighed for at indhente dem pointmæssigt.

Kunne have været VM-sølv

Efter en meget forsigtig start , vi ville ikke have en tyvstart, lå vi treer ved første mærke med alle vores nærmeste konkurrenter bag os. En meter efter os lå Melleby som vi var a point med inden dagens sejlads og som vi dermed om alle omstændigheder ikke måtte slippe forbi os. 

Ved bundmærket var vi rykket forbi de to forreste og taget afstand til Melleby og endte med at vinde sejladsen med et solidt forspring til ham og hans amerikanske gast Guy Avellon. 

Desværre for os endte den dobbelte OL-sølvvinder i Laserjolle, kroaten Tonci Stipanovic med Tudor Bilc på tredjepladsen i sejladsen og tog dermed sølvmedaljenerne, foran østrigerne Johan Spitzhauer og Christian Nehammer, der blev 5 i sejladsen og som dermed sikrede sig broncemedaljenerne foran Markus og jeg. 

På femtepladsen kom det stærke team og regerende mestre, polakken Mateusz Kusznierewicz & brasilianeren Bruno Prada, som først fik black flag i sidste sejlads, men senere blev genindsat med godtgørelse.

11 danske hold med i Kiel

Det var meget glædeligt at se hele 11 danske teams til VM, blandt de 82 både fra 17 nationer.

Flere af os danskere er begyndt at bide fra os, heriblandt vores træningsmakkere Jan Eli Gravad og Lars Hendriksen, der tog en 11. plads ved VM i Kiel, så med de mange Starbåde herhjemme lover det godt for fremtidig Starsejlads i Danmark. 

Til næste år skal EM jo afholdes i Skovshoved så det bliver spændende, forklarer Jørgen Schönherr.

Resultat fra VM i Starbåd i Kiel

content-loader
content-loader
content-loader