Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
12-meterR-bådene kommer til Kerteminde. PR-foto

Sejlsportens kongeklasse, 12mR-bådene, kæmper i Kerteminde

Verdens smukkeste både kommer til Fyn, da Kerteminde Sejlklub i samarbejde med 12mR-klassen i Danmark inviterer til stævnet, hvor cirka 5-6 både fra Tyskland og Danmark forventes at dyste på Kerteminde Bugt lørdag den 26. og søndag 27. juni.

Af Troels Lykke |

Fra den 21. juni og frem til den 27. juni får Kerteminde besøg af sejlsportens kongeklasse 12mR-bådene, hvor mange af de danske til dagligt holder til i Skovshoved og i Marselisborg.

Kerteminde Sejlklub, som i samarbejde med 12mR-klassen i Danmark, har indbudt til stævnet, forventer cirka, at 5-6 både fra Tyskland og Danmark vil dyste på Kerteminde Bugt lørdag den 26. og søndag den 27. juni.

- Båden Wings er allerede ankommet, og Vim vil ankomme mandag den 14. eller tirsdag den 15. juni, så allerede nu er der en sjælden spændende mulighed for at besigtige de flotte både ved Ndr. Havnekaj i Kerteminde Havn, fortæller Henrik Møhl, klassebådsformand og stævneleder fra Kerteminde Sejlklub.

Wings og Vim vil også deltage i Kerteminde Sejlklubs aftensejlads og har indbudt en del lokale bekendte fra Kerteminde Sejlklub til at være med.

12mR-klassen oplever en opblomstring

12mR-klassen har i de senere år oplevet en opblomstring, og der sejles stævner i både i Europa og USA.

I Danmark er der i øjeblikket 5 12mR-både: Thea, Vanity V, Wings, Vim og Kiwi Magic, hvoraf de sidste tre er tilmeldt stævnet på nuværende tidspunkt. Også den tyske båd Jenetta er tilmeldt.

De fleste af 12mR-bådene er bygget før 2. verdenskrig, og var den bådtype, der blev anvendt i den prestigefyldte America's Cup i de gode gamle dage, inden de eksotiske materialer og bådtyper tog over.

En 12 meter er cirka meter 22 lang

Det er fantastisk smukke, klassiske både med en længde på omkring 22 meter, en mastehøjde på omtrent 30 meter og med besætninger på 16 personer.

Stævnet i Kerteminde er en af optakterne til verdensmesterskabet i Helsinki i Finland for 12mR-klassen, der afvikles i august måned.

- Sejlsporten har altid været en del af Kertemindes DNA og er meget glad for, at 12-meterne ligger vejen forbi Kerteminde her i sommer, fortæller stævneleder Henrik Møhl.

Se vores tidligere interview med Kiwi Magic-skipper fra Aarhus:

content-loader
content-loader
content-loader