Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skippermøde torsdag i Svendborg. 450 er tilmeldt og 370 både og sejlere er klar i dag rundt om Fyn. Fotos: Claus Nicolajsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

370 solosejlere til start i Silverrudder i Svendborg - bagbord om Fyn - gense start

Phillip Cossen fra Svendborg Amatør Sejlklub og Troels Lykke fra Minbaad.dk kommenterer i dag, fredag, hvor fotograf og producer Flemming Munkholm Jørgensen sørger for god lyd og livebilleder fra Svendborgsund. Første start kl. 10 og sidste kl. 13 fredag 17. september.

Af Troels Lykke |

Det er nu, det gælder for en af landets største kapsejladser og en af verdens største solo-sejladser, nemlig Silverrudder.

X4.3-sejler Henrik V. Jørgensen forklarer til Minbaad.dk kort før start:

- Forventer god vind hele vejen rundt, op til 10 m/sek. Vejrudsigterne er meget forskellige. Vi starter med spiler til Thurø og derfra kryds mod Fyns Hoved og håber at komme igennem Lillebælt i medstrøm ved 21-tiden i aften. Tegner til at blive til en god Silverrudder. Det bliver ikke stiv kuling og ikke havblik, som vi ellers har kæmpet med før, men der kommer lidt regn, påpeger sejleren.

147 både i EN start - Vejle-sejler er forsigtig

En anden dansk sejler, der skal med, er Anders Johansen fra Vejle.

Han sejler rundt om Fyn i sin franske JPK 10.30. Der er pres på ham og de øvrige modstandere i mediumklassen, hvor der er 147 sejlere i samme start:

- Det handler om at passe på, ikke at få skader i starten, hvor vi er virkelig mange på linjen, men ellers bliver det en spilerstart (i modstrøm), og der er lovet god vind. Vi kommer hurtigt rundt, det forventer jeg, siger Anders Johansen i 10.30'eren Beluga.

Start Silverrudder - 17. september:
10.00: Keelboats Mini
10.30: Keelboats Small
11.00: Keelboats Medium
11.30: Keelboats Large
12.00: Keelboats Extra Large
12.30: Multihull Small
13.00: Multihull Large

Følg bådene via TracTrac

Live på facebook

content-loader
content-loader
content-loader