Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tidligere verdensmester i OK-jolle Jørgen Lindhardten på 76 år, tv., træner flere gange om ugen med OK-Europamester Bo Petersen. De to træner i Hellerup Sejlklub. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Lindhardtsen og Petersen tjekker kulfibermaster tit. Foto: Troels Lykke

92 deltagere fra 7 nationer til OK-DM i Kerteminde - svensk OL-guldvinder er favorit

Fredrik Löof, OL-guldvinder i Starbåd fra 2012, stiller atter op, så Bo Petersen og Jørgen Svendsen får flere grå hår, når starten går i dag i et kæmpe felt på Fyn. 76-årige Jørgen Lindhardtsen, der træner fire gange ugentligt, er også klar.

Af Troels Lykke |

Dansk OK-jolle Klub og stævneleder Hans Jørgen Ellekilde fra Kerteminde Sejlklub er ret begejstrede for de 92 joller, der er tilmeldt årets DM. Det bliver et stort stævne med kamp til stregen.

Der er ligeledes tilmeldte fra både Tyskland, Sverige, Norge og Polen, så i princippet er der lagt op til et internationalt stævne - men kun en dansker kan blive officiel danmarksmester.

Fredrik Lööf med 13 VM-titler er klar

Man fornærmer nok ikke nogen ved at sige, at stævnets favoritter må betegnes som værende Bo Petersen og Jørgen Svendsen, begge fra Hellerup Sejlklub, da disse stod på podiet sidste år.

OK-legenden, den 76-årige Jørgen Lindhardtsen fra Hellerup Sejlklub, deltager samtidig, og blev nr. ni sidste år i det store felt.

Fredrik Lööf, som er en svensk sejler, er også til start. Lööf har sejlet blandt andet Finnjolle og Starbåd og har i alt vundet 13 verdensmesterskaber. Han har repræsenteret Sverige ved seks olympiske lege og vundet tre medaljer i den forbindelse, ligesom har har vundet flere VM- og EM-medaljer. Her er også et godt bud på en vinder.

Ud over højt sportsligt niveau står Kerteminde Sejlklub i samarbejde med Turismens Venner i Kerteminde for bespisningen af alle sejlerne henover tre dage. Der er derfor lagt op til spændende og hyggelige dage i Kerteminde, da der er god social bredde i klassen.

150 aktive OK-sejlere i Danmark

Dansk OK-Jolle klub er Danmarks største jolleklasse for voksne. Klassen har over 150 aktive medlemmer, og de seneste ti år er klassen vokset støt hvert år og er blevet mere populær med 40-60 deltagere til stævnerne rundt omkring i landet.

Ok-jollen er en klassisk dansk jolle, som stammer tilbage fra slutningen af 1950'erne, og som nu igen er blevet en foretrukken klassiker blandt sejlerne.

Følg resultaterne fra DM her.

content-loader
content-loader
content-loader