Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jørgen Lindhardtsen er en 100 procenter, der let kan melde fra til en konfirmation, hvis der er et DM han lige skal sejle. Dog ikke til sin søns konfirmation.
Kapsejlads
Jørgen Lindhardtsen har 15 DM-guld i OK-jollen og 14 DM-guld i Finnjollen bl.a.
Kapsejlads
Her jagter vi Jørgen Lindhardtsen på Esrum Sø til etdages stævne, som klassen bruger nu og da. Foto: Bo Svensmark
Kapsejlads
Britisk Ovington-jolle er hot lige nu i OK-jolle-miljøet. Den koster 75.000 kr., uden mast og sejl.

Jørgen Lindhardtsen fejrede 75 års fødselsdag med tre sejre i OK-klassen

Hellerup-sejleren slog alle på sin fødselsdag i weekenden, trods 75 år og rygproblemer de seneste år. Men nu er helbredet bedre, og han bankede sine 14 modstandere i sin OK-jolle fra 1993. - Det går lidt langsommere med vendingerne, siger sejleren, der træner fem gange om ugen.

Af Troels lykke |

Jørgen Lindhardtsen er bygget af noget helt specielt. Minbaad.dk's redaktør har sejlet mod den nu aldrende OK-sejler, der har vundet 15 mesterskaber i OK-klassen og 14 i Finnjollen. Jeg har aldrig slået ham i et stævne. Men det er der faktisk få, der har.

Jørgen Lindhardtsen er nemlig en 100 procenter. Han er typen, der let kan melde fra til en konfirmation, hvis der er et DM, han lige skal sejle. Eller et VM, det har OK-sejleren også vundet, det er dog mange år siden.

Byggede første OK-jolle i 1964

Helt tilbage i 1964, altså 56 år siden, byggede ’Lind’, som han kaldes, sin første OK-jolle i træ og med træmast.

Hellerup-sejleren, der i mange år holdt til i Hvidovre, indtil fleeten døde helt, er kendt for sin gode fart på kryds, hvor han i timevis kan teste fart. I Hellerup sker det primært med den tidligere OK-jolle-EM-guldvinder Bo Petersen.

- Det giver meget, når jeg træner speedtræning med Bo, forklarer den beskedne, hyggelige, men også humoristiske Jørgen Lindhardtsen, der ikke er meget for at tale om sig selv, som mange andre kan.

Lindhardtsen: Det er en enmandsjolle - klar det selv

’Lind’ har en tør humor.

- Det er en enmandsjolle, har han i flere år sagt til mig, når jeg spurgte, om han ville hjælpe med at rulle sejlet sammen.

Men først og fremmest er Jørgen Lindhardtsen sej, især i hård vind på kryds. Han kan hænge i timevis, noget der ikke er sundt for ryggen år efter år, har hans læge flere gange fortalt ham. Men uden jollesejlads ville ’Lind’ gå i stå.

Har bestilt jolle fra England

Nu har han da også bestilt en ny Ovington-OK-jolle fra England, hvidt skrog med gråt dæk. Der er i alt fem danskere, der har bestilt en Ovington i år.

- Den er forsinket i 14 dage på grund af corona. Ovington-jollen koster 75.000 kroner, og der er ror-sværd, presenning og monteret beslag på, forklarer Jørgen Lindhardtsen, der også klarer sig med sin OK-jolle fra 1993. En hvid Delfsjolle med trædæk.

I weekenden var der 75 års fødselsdags-sejlads, hvor 15 joller deltog – med god afstand, især til Jørgen Lindhardtsen, der i 7-9 m/sek. vandt alle tre sejladser med sit Green-sejl.

Han sejler også med Høj Jensen-sejl, som han udvikler med Claus Høj Jensen. På jollen er der en C-Tech kulfibermast fra New Zealand.

Træner 4-5 gange ugentlig

- Vendingerne går lidt langsomt lige nu. Men det har gået godt med min ryg og nakke det seneste halve års tid, forinden har jeg måtte melde afbud til mange VM og DM'er. Nu er det ærgerligtm at EM i Lundeborg er aflyst, og VM i Marstrand er det også grundet corona, nu hvor jeg får en ny jolle.

- Men vi kan da træne her i Hellerup, hvor vi er 40 OK-joller. Jeg sejler 4-5 gange om ugen. Det er jo helt vildt med OK-jollen, så populær den er i Danmark. Der er jo også OK-felter i Skive, Svendborg, Nyborg, Køge, Skælskør, Korsør, Middelfart og Hersllv Strand, forklarer fødselaren.

Faktisk er OK-klassen den største jolle-voksenklasse herhjemme med 139 aktive sejlere, hvor især de modne sejlere, plus 40, holder til. Og den sejeste og ældste af dem alle sammen må være Jørgen Lindhardtsen.

At klassen er stor bevidner et DM, hvor der eksempelvis i 2016 var 100 deltagere i Herslev Strand.

Jørgen Lindhardtsens mange mesterskaber:
VM i Soling med Ib Ussing Andersen og Hans Winther.

VM i OK-jolle, 4x VM-sølv i OK-jolle, 2x VM-sølv i Finn-jolle, VM-sølv i Soling med Valdemar Bandolowski og Erik Hansen, VM-bronze i OK-jolle, VM-bronze i Finn-jolle.

EM i OK-jolle, 3x EM-bronze i OK-jolle, 6x NM i OK-jolle, 15x DM i OK-jolle, 14x DM i Finn-jolle, DM i Soling med Frank Høj Jensen og Theis Palm, 5x Masters VM i OK-jolle og 2x Masters VM i Finn-jolle.

www.okjolle.dk

content-loader
content-loader
content-loader