Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En begejstret Yannick Bestaven kan lade sig hylde som vinder af den niende Vendée Globe. Foto: Jean-Marie Liot

Yannick Bestaven er tredje båd i mål - men vinder Vendée Globe efter tidskompensation

En tredjeplads over mållinjen er nok til at sikre den franske skipper sejren i jorden rundt-sejladsen. Efter deltagelse i redningen af Kevin Escoffier blev Bestaven tildelt kompensation på 10 timer og 15 minutter.

Af Sara Sulkjær |

Onsdag klokken 19.35 lokal tid krydsede Charlie Dalin som den første målstregen ved franske Les Sables d'Olonne. Alligevel er det ikke den 36-årige franskmand, der hyldes som vinderen af den niende Vendée Globe.

I stedet er det manden på tredjepladsen, Yannick Bestaven, der kan løfte hænderne i vejret som den samlede vinder af den udfordrende sejlads, der bringer solosejlere nonstop jorden rundt. 

Først om Cape Horn

Det er Bestavens rolle i forbindelse med eftersøgningen og redningen af konkurrenten Kevin Escoffier, som i december måtte forlade sin IMOCA 60'er omkring 840 sømil sydvest for Cape Town, der har sikret Bestaven en tidskompensation på 10 timer og 15 minutter.

Da franske Yannick Bestaven natten til torsdag kl. 03.19 lokal tid som den tredje Vendée Globe-sejler afsluttende sin jordomsejling, var sejren derfor i hus. 

- Jeg troede altid på, at jeg kunne gøre det, men med hvilken placering? Jeg troede, jeg ville vinde ved Cape Horn (hvor Bestaven rundede som den første, red.), men efterfølgende tænkte jeg, at det ville være godt nok at slutte som nummer 25. Vi har forberedt os grundigt til denne Vendée Globe, jeg vidste, at jeg havde en pålidelig båd, og at jeg var i stand til at klare den, fortæller Bestaven efter målgangen til vendeeglobe.org.

Forrest 32 % af tiden

Trofæet kan den 48-årige franskmand løfte med en revideret tid på 80 dage, 3 timer, 44 minutter og 46 sekunder. Undervejs har solosejleren ført feltet an på 32 procent af den  omkring 25.000 sømil lange kap-bane jorden rundt.

Foruden Bestaven og Charlie Dalin har Louis Burton og Thomas Ruyant krydset mållinjen, hvormed de placerer sig på sejladsens tredje- og fjerdeplads.

21 solosejlere kæmper fortsat for at nå den franske kyst.

Se re-live fra de første sejleres målgang i videoen herunder:

Kilde: Vendée Globe

content-loader
content-loader
content-loader