Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
37 sejlere på startlinjen samme aften er den foreløbige rekord i Svanemøllen. Foto: Erik Kragh-Hansen

Enkel skabelon: Sådan får I flere tursejlere på kap-banen

Tur- og kapsejlere mødes til hyggelige aftenmatches i Svanemøllen. Et syv år gammelt koncept, der byder på individuelle måltal og grillhygge, har vist sig at ramme bredden. Initiativtager Erik Kragh-Hansen fortæller om skabelonen bag.

Af Sara Sulkjær |

60 bådejere har skrevet sig på kapsejladslisten i Svanemøllen. Det er ikke sejlere, der står bag roret på toptunede kapsejladsbåde eller nødvendigvis har et langt kapsejler-CV i ærmet.

I stedet er det muligheden for en hyggelig dyst på vandet med de øvrige tursejlere, der lokker dem mod kap-banen.

Konceptet er enkelt. Individuelle GPH-tal, der ændres i takt med sejlerens seneste resultater, og efterfølgende grillhygge på klubhusets terasse er ingredienserne, der har banet vejen for succesen:

- Alle skal naturligvis være meget velkomne til at anvende samme koncept, og jeg bistår gerne med råd og vejledning, understreger Erik Kragh-Hansen, der her deler de grundlæggende tanker bag konceptet:

Skabelon for sejladserne i Svanemøllen

1: Alle sejlbåde skal kunne deltage.

2: Sejl efter omvendt handicap med første båd i mål som vinder. Konceptet gør det let at registrere sejlerne, da der ikke kræves beregninger.

3: Sejl eksempelvis på en trekantbane om to faste mærker (ca. 3,5 sm) – og altid i samme retning. Dermed kræves ingen dommer- og mærkebåde og ingen signalering til startproceduren.

4: Handicapberegningen for de deltagende både kan tage udgangspunkt i DS' GPH-tal, som kan findes for de fleste på www.websejler.dk. Korriger gerne måltallet inden sæsonstart ved tillæg/fradrag baseret på den foregående sæsons resultater.

5: Juster efter hver sejlads starttiderne for de første seks og de sidste seks både med 10-60 sekunder. Har båden klaret sig godt i en sejlads, skal den starte senere i den efterfølgende – og modsat for de både, som har klaret sig mindre godt.

6: Efter sejladsen fremsender den enkelte deltager oplysninger om foran- og bagvedliggende båd over SMS, så en tovholder hjemmefra kan lave resultatlisten og beregne de nye starttider til næste sejlads. Begge dele lægges på klubbens hjemmeside.
Er det vanskeligt for sejlerne selv at vurdere i hvilken rækkefølge, deltagerne passerer mållinjen, eksempelvis under tæt sejlads, kan det være en fordel at dele dommertjansen mellem deltagerne.

7: Det skal være gratis at deltage. Benyt derfor vandrepræmier. Da det står sejlerne frit for, om de vil deltage i én eller flere af årets sejladser bliver årets vinderbåde samtidig en form for flidspræmie. Overvej derfor, hvor mange fratrækkere sejlerne må benytte.

Læs mere om sejladserne i en Minbaad.dk-artikel her.

Har I spørgsmål til konceptet, kan Erik Kragh-Hansen kontaktes på 21 20 93 94 eller bwv146@gmail.com.

content-loader
content-loader
content-loader