Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vil de mange sejladser, hvor der som Silverrudder, Danmark rundt og hyggesejladser i klubberne ødelægge DH-reglen, som mange sejlere er glade for, lyder budskabet fra Kerteminde. Foto: Peter Brøgger

Kerteminde-sejler bekymret for sejladser uden DH-mål - det presser reglen og økonomi i Dansk Sejlunion

- Er vi ved at se en todeling i et i forvejen presset felt af kapsejlende kølbåde i Danmark? Hvor er vi om 5-10 år? Jeg ser et Fyn Cup bestående af en lille gruppe DH-både, der sejler i første start, og så kommer alle turbådene delt op efter længde på bådene, siger Flemming Palm i læserbrev.

Af Troels Lykke |

Jeg har læst om Svanemøllens aftenkapsejlads (på Minbaad.dk) for dem, som ikke gider sejle seriøs kapsejlads, eller som ikke vil bruge de få hundrede kroner, som et målerbrev koster.

I Kerteminde har der i rigtig mange år været et lignende koncept om torsdagen. Det er jo meget godt med flere både på vandet. Men kan det tænkes, at en udbredelse af konceptet kan få konsekvenser for kapsejlads i Danmark på lidt længere sigt?

Dropper DH-målebrev

I Kerteminde ser vi fra tid til anden en båd, der deltager i den rigtige kapsejlads, som dropper målerbrevet og skifte til torsdagssejlsds.

Jeg forestiller mig, at Dansk Sejlunion har brug for den indtægt, der kommer fra målerbrevene, så risikerer vi at udhule deres økonomi?

Og hvilken betydning får det for dem, som gerne vil blive ved med at kunne deltage i DH-kapsejladser?

Lille DH-felt i Fyn Cup?

Er vi måske ved at se en todeling i et i forvejen presset felt af kapsejlende kølbåde i Danmark? Hvor er vi om 5-10 år?

Jeg ser et Fyn Cup bestående af en lille gruppe DH-både, der lige sendes afsted i første start, og så kommer alle turbådene delt op efter længde på bådene eller med “stjålne” måltal fra gamle DH-målerbreve.

Måske ser jeg spøgelser, måske er det bare den vej, tiden sender os, og som vi skal indordne os under? I hvert fald kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre en kommentar fra Dansk Sejlunion.

Hilsen
Flemming Palm

content-loader
content-loader
content-loader