Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
37. America's Cup bliver i Barcelona, hvor der blev holdt OL i 1992. Foto: AC
Kapsejlads
"Vi er glade for, at den ikoniske by Barcelona er blevet valgt til at være vært for den 37. America's Cup," sagde INEOS Britannias teamchef, Ben Ainslie, der her var i Aarhus i 2021. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Grant Dalton står her i midten med Barcelonas borgmester bl.a.

37. America's Cup sejles i Barcelona i 2024 - Aucklands borgmester beklager valget

Forsvarerne fra Emirates Team New Zealand og INEOS Britannia, den officielle Challenger of Record i den kommende America's Cup, har bestemt, at America's Cup skal sejles i den tidligere OL-by, Barcelona. Igen skal der foiles i væltepeteren AC 75.

 

Af Troels Lykke |

Emirates Team New Zealands administrerende direktør, den karismatiske Grant Dalton, mener, at valget af Barcelona som udgangspunkt for den 37. America's Cup vil hjælpe med at drive eventen opad på den sportslige scene.

- Barcelona er virkelig en af ​​de mest anerkendte byer i verden, så at have evnen til at være vært for den mest anerkendte sejlerbegivenhed i verden er enormt spændende, siger Dalton til America's Cup-siden.

- Som forsvarer af America's Cup har vi altid følt ansvaret for at udvikle begivenheden, publikummet og sejlsporten på globalt plan. Det vil bestemt give os mulighed for at drive begivenheden afholdt i en betydningsfuld by som Barcelona.

- Når man tænker frem til den 37. America's Cup og AC75'erne, der sejler inden for et par hundrede meter fra Barcelonas strand, havnefronten og kap-byens fanzoner, vil det være intet mindre end spektakulært, fortsætter Dalton.

Ainslie: Barcelona er ikonisk og med god vind

Som leder af Challenger of Record mener Ben Ainslie, der står i spidsen for INEOS Britannia, at Barcelona er et godt mødested for konkurrencen.

- Vi er glade for, at den ikoniske by Barcelona er blevet valgt til at være vært for den 37. America's Cup, understreger INEOS Britannias teamchef og fortsætter:

- De historiske vejrdata for Barcelona viser, hvilket fantastisk sejlersted det vil være.

Team New Zealand afviste den new zealandske regering

Team New Zealand forsvarede succesfuldt Auld Mug sidste år med en 7-3 sejr over Luna Rossa og afviste derefter et bud på 99 millioner dollars fra New Zealands regering og Auckland Council for at være vært for det næste America's Cup, hvilket betyder, at begivenheden nu er strøget til Barcelona.

Aucklands borgmester Phil Goff fortalte NZ Heralds Morning Report, at kommercielle interesser havde vundet, men beslutningen kom ikke som en overraskelse, da holdet allerede havde afvist værtstilbuddet.

- De fleste af os betragter America's Cup som en international sportsbegivenhed, men i virkeligheden er det et forretningsforetagende og sidstnævnte overvejelse sejrede klart i denne beslutning.

Med skatteydernes investering i infrastrukturen og succesen under sidste America's Cup føler Auckland sig svigtet, påpeger borgmesteren:

- Hver Cup-udfordrer har sagt til mig personligt, 'det var et fantastisk sted, vi ville elske at have det tilbage her, det er stedet, hvor det skal være' - alle deltagere i løbet, undtagen Team New Zealand.

- Vi støttede holdet som Team New Zealand, vi gav det al den støtte, vi kunne, pengene var på bordet der... tæt på $100 millioner, hovedsageligt fra regeringen, nogle fra kommunen og fra den private sektor og stadigvæk. Vi strakte os betydeligt for at skabe den nødvendige infrastruktur til at være vært for Cuppen her.

Dalton: Der var ikke penge nok

Team New Zealand-chef Grant Dalton fortalte imidlertid til Morning Report, at der simpelthen ikke var investeret nok penge i at afholde begivenheden i Auckland til at dække omkostningerne - og kun omkring en tredjedel af, hvad der blev lovet.

- New Zealand har lagt mange penge i America's Cup, men det primære beløb er i infrastruktur, som vil være der længe efter.

Fem teams er klar

New York Yacht Club med American Magic, Alinghi Red Bull Racing og Luna Rossa Prada Pirelli har alle bekræftet deltagelse i den 37. udgave af America's Cup sammen med INEOS Britannia og Emirates Team New Zealand.

Det er muligt at melde sig på banen frem til udgangen af ​​juli 2022. America's Cup sejles i september og oktober 2024.

Som noget nyt vil den 37. America's Cup for første gang også byde på America's Cup-regattaer for kvinder og unge i turneringsplanen, ligesom den monoskrogende AC75'er fortsat bliver udgangspunkt for sejladsen.

content-loader
content-loader
content-loader