Gå til hoved-indhold
Tur
Måske kommer Troels Larsen forbi Bahamas, her er der garanti for varme. Foto: Troels Lykke

39-årige Troels sagde job op og sejler ud i verden - vil helst ikke tilbage

- Hvis der er økonomi til det, kommer jeg ikke hjem, siger software-udvikler Troels Larsen til Ekstra Bladet. Køge-sejleren frygtede at sige jobbet op. Han regner med, at der er penge til at sejle i 4-5 år i sin 41 fods båd. Han vil ud af hamsterhjulet og Jorden rundt.

Af Troels Lykke |

Han havde et velbetalt job som software-udvikler i København.

Men Troels Larsen var kørt fast i hamsterhjulet. Derfor har han taget en vild beslutning. Den 39-årige køgenser har sagt sit job op og og skiftet den trygge tilværelse i lejligheden i Valby ud med livet ombord på båden Joanna 323 kilometer mod vest i Nykøbing på Mors.

Her er Troels Larsen i gang med de sidste forberedelser, før han om en måneds tid stævner ud på en jordomsejling, der vil tage de næste fire år.

Møde ændrede alt

Men hvorfor forberede sin årelange sejlads fra Mors? Det er der én bestemt årsag til, forklarer Troels Larsen til Ekstra Bladet - se tv-interview og billeder:

- Jeg mødte for nogen tid siden en fyr ved navn Hans Kokholm i lystbådehavnen i Ishøj. Der står han på nabobåden og måler op til en såkaldt targabøjle - sådan en med radar og solceller. Jeg spurgte ham, om han ikke kunne lave en til mig også. Han svarede, at jeg bare skulle kigge op til Nykøbing, så ville han fikse en til mig.

- Det gjorde jeg så. Her faldt jeg i snak med Hans og blev rigtig gode venner med ham. Han havde sejlet jorden rundt, og jeg hørte alle hans historier, hvilket bare var superinspirerende.

Hvorfor ikke?

Her begyndte idéen om en jordomsejling for alvor at spire i hovedet på Troels Larsen.

- Planen var egentligt først at sejle til Caribien og så hjem igen på et års tid. Det var lidt mere overskueligt, men stille og roligt voksede idéen om en jordomsejling i mit hoved, indtil jeg bare tænkte: Hvorfor ikke, siger han og fortsætter:

- Det her er en ultimativ mulighed for at komme ud i den store verden og se en masse ting og møde en masse spændende mennesker. Hvis vi ikke gør noget ved det, så bliver det jo bare ved drømmen, lyder det eftertænksomt fra sejleren.

De første måneders sejlads ned mod Portugals kyst kommer til at foregå alene.

Herefter stiger et par venner ombord, som skal holde den 39-årige sejler med selskab, når han til november krydser det stormfulde Atlanterhav for første gang.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader