Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Folkene fra Guldborgsund Baltic Race, Carl Erik Juel Hansen (tv)., Anne Lose og Per Thomsen er fyldt med energi og har også kommunen og en masse sejlklubber i ryggen. Lige nu over over 20 tilmeldt sejladsen, hvor man er sikker på at blive forkælet hvis man stiller op. Foto: Troels Lykke

Målgruppen for Guldborgsund Baltic Race gøres nu bredere

Guldborgsund Baltic Race, med start fra Nykøbing Falster på tre baner, kunne man indtil i år kun sejle single- og doublehand. Nu er mandskaber med op til fem personer ligeledes tilladt. Minbaad.dk var på Falster og mødte ledelsen af sejladsen, der sejles ultimo august.

Af Troels Lykke |

Indtil i år var det blot muligt at deltage i Guldborgsund Baltic Race, der har sin fra lystbådehavnen i Nykøbing Falster, i singlehand- og doublehand-kategorien.

- Flere har imidlertid overfor sejladskomiteen udtrykt, at man gerne ville deltage, men at det var for udfordrende at sejle alene eller to. Det er den direkte årsag til, at sejladsen nu kan sejles med besætning op til fem deltagere, forklarer Carl Erik, medarrangør af sejladsen.

Blå, rød og sort bane

Komiteen har skelet til skisporten, da den skulle navngive de baner, man kan vælge. Der er således en blå, rød og sort bane.

Blå bane er på 86 sømil og henvender sig til sejleren, som er ny eller ikke har så meget erfaring. Den giver udfordringer under trygge rammer i en målestok, så de fleste sejlere kan være med. En god måde at lære sin båd at kende på.

Rød bane byder på flere udfordringer. Distancen er øget fra 86 til 155 sømil og koncentrerer sig om at sejle Lolland-Falster rundt med diverse udfordringer i Smålandshavet.

Sort bane er på 225 sømil og giver udfordringer til den garvede sejler, som blandt andet skal runde Agersø, sejle nord om Langeland, syd om Femern og hjem via Grønsund.

Nu trackerhold 24/7

Arrangøren lægger stor vægt på sikkerhed. Forud for sejladsen bliver bådene tjekket, og det er påkrævet, at man har redningsvest på under sejladsen. Sejler man uden, bliver man diskvalificeret.

Fra start til slut overvåger et trackerhold deltagerne. To personer sidder 24/7 og holder et vågent øje med de enkelte både. Opstår der uregelmæssigheder bliver de tjekket.

Uanset hvilken rute, man vælger, sejler man ud gennem det smukke Guldborgsund, og som noget helt unik er Guldborgbroen åben, så længe sejlerne skal igennem - både ud og hjem.

Fest og glade dage på havnen

På havnen i Nykøbing kan man høre 60’er-musik både torsdag og fredag fra klokken 18 til 21.

Børnene er der ligeledes tænkt på. De kan klatre i højderne fra den mobile Go High-bane, hvor sikkerheden er i top.

Guldborgsund Baltic Race sejles 25. til 27. august og sidste frist for tilmelding er 15. juli.

Kapsejladsen arrangeres i samarbejde med blandt andet Guldborgsund Kommune.

content-loader
content-loader
content-loader