Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Direktør for teknik og miljø i Guldborgsund Kommune, Christian Refstrup, sætter sin underskrift på partnerskabsaftalen. Ole K. Larsen (til venstre) og Per Thomsen venter på, at det bliver deres tur. PR-foto

Guldborgsund Baltic Race: Ny underskrift på aftale mellem sejlklubber og kommune

I denne uge underskrev parterne bag Guldborgsund Baltic Race og Guldborgsund Kommune den kontrakt, der er med til at sikre kapsejladsen økonomi og kommunen omtale. Fra 25. august sejles der på tre baner.

Af Susanne Lose |

Guldborgsund Baltic Race sejles 25. til 27. august, og nu er økonomien atter sikret for sejladsen efter møde i Nykøbing Falster. Kapsejladsen arrangeres i samarbejde med blandt andet Guldborgsund Kommune.

Med til mødet i denne uge omkring sejladsen var blandt andre Venstre-politikeren Ole K. Larsen, der er ny som formand for landdistrikter, kultur og fritidsudvalget, så Carl Erik Juel Hansen fra sejladskomiteen kom med en kort orientering om kapsejladsen og direktør for Guldborgsund Baltic Race ApS, Per Thomsen, fortalte om de tre baner, som deltagerne kan vælge imellem.

Derefter var papirerne klar til underskrift. Direktør for teknik og miljø, Christian Refstrup, satte som den første sin underskrift, derefter overtog Ole K. Larsen og Per Thomsen kuglepennen, og partneraftale kom officiel på plads.

Sejlads på på blå, rød og sort bane

I sejladsen kan deltagerne blandt andet prøve kræfter med blå bane. En bane på 86 sømil, der henvender sig til sejleren, som er ny eller ikke har så meget erfaring. Den giver udfordringer under trygge rammer i en målestok, så de fleste sejlere kan være med. En god måde at lære sin båd at kende på.

Rød bane byder på flere udfordringer. Distancen er øget fra 86 til 155 sømil og koncentrerer sig om at sejle Lolland-Falster rundt med diverse udfordringer i Smålandshavet.

Sort bane er på 225 sømil og giver udfordringer til den garvede sejler, som blandt andet skal runde Agersø, sejle nord om Langeland, syd om Femern og hjem via Grønsund.

60'er-musik på havnen

På havnen i Nykøbing kan man høre 60’er-musik både torsdag og fredag fra klokken 18 til 21.

Børnene er der også tænkt på. De kan klatre i højderne fra den mobile Go High-bane, hvor sikkerheden er i top.

Guldborgsund Baltic Race sejles 25. til 27. august og sidste frist for tilmelding er 15. juli. Læs mere

content-loader
content-loader
content-loader