Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bogense Sejlklub har to år i træk aflyst deres sejlads, modsat Sjælland Rundt. Men i år sejles Palby Fyn Cup igen. Foto: Bogense Sejlklub

Danske Tursejlere nu med i Palby Fyn Cup - vil øge fokus på tursejlere

Kapsejlads er også for tursejlere i Palby Fyn Cup. Sådan lyder det fra Nordfyn efter et nyt samarbejde med Danske Tursejlere, der giver øget fokus på tursejlernes muligheder for at deltage i den traditionsrige kapsejlads rundt om Fyn.

Af Troels Lykke |

- Kapsejlads for sjov, hvor det ikke gælder om at komme først, men om at deltage. For oplevelsen er simpelthen så stor, at det er en præmie i sig selv. Det er den primære årsag til, at Danske Tursejlere har takket ja til at blive en del af Palby Fyn Cup.

Ordene kommer fra Leif Nielsen, forretningsfører i Danske Tursejlere og er møntet på tursejlerens mulighed for at deltage i kapsejladsen Palby Fyn Cup, der i år starter fredag den 20. maj i Bogense.

En anderledes oplevelse

En sejlads, man oftest forbinder med toptunede racebåde og vinderfokuserede kapsejlere. Men sådan er det ikke nødvendigvis.

- Da sejladsen sidst blev afviklet, deltog i alt 300 både, og heraf var 40 både tilmeldt i tursejlerklassen. Vi synes, det kunne være flot, hvis endnu flere tursejlere meldte sig til og fik den anderledes sejleroplevelse med også, forklarer formand for Palby Fyn Cup, Poul Erik Nielsen og uddyber:

- Derfor er vi meget glade for, at Danske Tursejlere i år er med ombord i arrangementsgruppen. Det vil helt sikkert øge fokus på tursejlernes muligheder for at få en unik oplevelse.

Fyn fra søsiden

Oplevelser er der nok af på i den traditionsrige kapsejlads. At opleve smukke Fyn fra søsiden, en flot nat, en dejlig morgenstund, duften af frisklavet kaffe og en båd, der sejler godt er værd at tage med hjem. Her behøver man blot holde øje med tidsgrænsen – ikke med konkurrenterne.

I den særlige klasse for tursejlere gælder det ikke om at komme først. Hovedpræmien findes ved lodtrækning, så første båd over stregen er ikke nødvendigvis vinderen. Det betyder dog ikke, at konkurrencemomentet er helt ude af billedet.

- Mange tursejlere har jo prøvet kapsejladsen, og de kan selvfølgelig mærke, at pulsen går lidt op, når en båd nærmer sig bagfra. Men grundidéen med kapsejladsen for tursejlere er, at alle kan få en fin tur og mærke naturen og sejlerfællesskabet, påpeger Leif Nielsen.

Formelle regler

Der er få formelle regler, der skal overholdes i tursejlerkategorien. Alle sejler naturligvis efter søvejsreglerne.

Samtidig er der en tidsgrænse, der skal overholdes for at være med i ”præmieræset”.

For Palby Fyn Cup gælder det, at båden principielt skal holdes i gang hele tiden. Det er dog tilladt at sætte folk i land, hvis de er syge eller lignende. Dermed sættes naturoplevelser og sejlerfællesskabet i højsædet.

Maritime dage i Bogense

I samme weekend arrangeres der i samarbejde med Nordfyns Erhverv/turisme ”Maritime dage i Bogense”, og i tilknytning til Palby Fyn Cup vil havnen og byen danne rammen om mange forskellige aktiviteter.

På havnen vil der være udstillere torsdag, fredag og lørdag, hvor du blandt andet vil kunne møde Danske Tursejlere og få en snak om glæden ved tursejlads samt naturligvis et godt tilbud på forsikring af din båd.

Samtidig kan du høre om projekt Blå Oplevelser, som er et naturformidlingsprojekt, der støttes økonomisk af Nordeafonden og Friluftsrådet.

content-loader
content-loader
content-loader