Gå til hoved-indhold
Tur
Kurset foregår på denne her Dufour 425 GL. - Find ud af om de lange oceankryds er noget for dig, før du sælger huset, kvitter jobbet og tager afsted, fortæller Watergames. PR-foto

Watergames tilbyder nu kursus i offshore-sejlads tre døgn på havet langt fra land

Kurset er for dem der selv er på vej på langtur eller drømmer om det. Det bliver offshore sejlads i trygge rammer med erfaren skipper. Kurset vil give dig viden om sikkerhed, vagtplaner, navigation, satellit kommunikation og madlavning ombord, lover Watergames.

Af Troels Lykke |

Mange sejlere er i gang med at planlægge deres første langtur og endnu flere drømmer om det. Men kun få har oplevet, hvordan det er at krydse et stort ocean, fortæller den landsdækkende sejlerskole, Watergames, til minbaad.dk.

Man sælger huset, kvitter jobbet og melder børnene ud af skolen og håber på at oplevelserne på det blå ocean svarer til drømmene og at søsyge, klaustrofobi eller bådens konstante bevægelser og lyde ikke gør sejladsen til en pine.

Med vores kursus i offshore sejlads kan du opleve og lære om oceansejlads, inden du selv kaster sig ud i det. Det vil give dig uvurderligt input til din egen forberedelse, og tryghed inden du selv står med ansvaret som skipper, fortæller Martin Tristan fra Watergames.

På et oceankryds er de første 2 døgn specielle. Alle skal ind i rytmen med vagtplaner og bådens konstante lyde og bevægelser. På 3. dagen indfinder roen sig. Det er nu muligt sove på sin frivagt og eventuel søsyge er væk. Man er frisk og kan nyde turen.

Herefter er det meget af det samme. Derfor er vores offshore kursus på netop 3. døgn, så du oplever at kommer igennem den indledende træthed og finde dine søben.

Kursus i offshore sejlads vil give dig:
– Viden om sikkerhed, vagtplaner, navigation, satellit kommunikation og madlavning ombord
– Find ud af om de lange oceankryds er noget for dig, før du sælger huset, kvitter jobbet og tager afsted
– Prøv alt det praktiske ved offshore sejlads inden du selv står med ansvaret som skipper

Det praktiske
Tidspunkt og sted:
Kurset varer ca. 3 døgn.
Start- og slut havn er Vedbæk
Vi sejler til Skagerrak eller Østersøen alt efter vejret

Det lærer du på kurset
Efter kurset vil du have praktisk erfaring med offshore sejlads. Du kommer til at lære/opleve:
– Sejlads langt fra land hvor det eneste du kan se, er bølger, bølger og bølger
– Livet ombord på en båd på havet med søsyge, vagtplaner, besværlig madlavning, det fælles ansvar for stemningen ombord og det at sove ombord på sine 4 timer lange frivagter
– Sejladsplanlægning ud fra vejrmeldinger
– Navigation med søkortplotter, AIS og radar
– Brug af satellitkommunikation til e-mail, sms, tale og download af vejrmeldinger
– Sikkerhedsudstyr og sikkerhedsprocedurer for offshore sejlads og dagligt sikkerhedstjek af båden

Pris og aflysninger
Kursuspris pr. person: kr. 8995,-
Vi aflyser i tilfælde af dårligt vejr.
Hvis kurset må afbrydes eller afkortes på grund af uvarslet hårdt vejr, defekt på båden eller sygdom hos besætningen tilbydes et kompensationskursus.
Hvis det er nødvendigt at en kursusdeltager afbryder sit kursus, sættes deltageren i land i havn valgt af skipper og sørger selv for hjemtransport. Kursusafgiften tilbagebetales ikke.

Rammerne for kurset
Vi sejler 3 døgn i træk. Ruten lægges efter vejrforholdene, men prøver at komme ud i Skagerrak eller Østersøen.

Vi sejler i S/Y Papaya – en Dufour 425 GL sejlbåd, der er en rummelig turbåd med alt udstyr indenfor sikkerhed og komfort.

Vi deles om alle opgaver ombord – rorvagt, navigation, madlavning, opvask, rengøring, mv.

Der er plads til 4 kursister pr. kursus, der sover i 2 dobbeltkahytter med stofskillevægge mellem de to køjer. Vagtplanen betyder, at de der deler kahyt, som regel sover på skift.

Der er to skippere ombord, der deler den sidste kahyt.

Kurset er med fuld forplejning med mad og drikker ombord, men alle deltager i madlavningen. Vi drikker ikke alkohol når vi er på havet, men der er champagne til alle, når vi er tilbage i havn.

Inden kurset udsendes pakkeliste til deltagerne og deltagerne ringes op af instruktøren for at gennemgå kurset med den enkelte deltager.

Læs mere om kurset

content-loader
content-loader
content-loader