Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Beluga kyssede hjørnet af stålkutteren så bovsprydet blev skubbet 50 cm ind i selve røret. Uha. Der ser heldigvis ikke ud til at være alvorlige skader, skriver Anders Johansen fra Nordsøen. Foto: Peter Brøgger/GRDR

Solo-sejler Anders Johansen rammer fiskekutter i Nordsøen, mens han er i kahytten

Syv solosejlere startede onsdag i Garmin Round Denmark Race mod Skagen. En af dem er Anders Johansen i en JPK 10.30. - Pludselig lyder et højt brag, og da jeg stikker hovedet op af kahytten, ser jeg en stor fiskekutter fire meter bag mig, fortæller Johansen, der lige havde været på tønden.

Af Troels Lykke |

Starten for syv solo-sejlere gik onsdag den 15. juni 2022 i Esbjerg i det voldsomme Vesterhav.

Sejlerne skal på en 760 sømil lang tur, rundt om Danmarks fire ”verdenshjørner”. Det vestligste, Blåvandshuk, og nordligste, Skagen, rundes allerede på første ben – det 200 sømil lange nonstop stræk fra Esbjerg til Skagen.  

JPK 10.30-sejler fra Vejle, Anders Johansen i 'Beluga', er én af de seje solosejlere, der har ladet sig udfordre. Og udfordringer mødte sejleren tidligere, da det var ved at gå galt for Johansen, som snittede en fiskekutter i Nordsøen. Han forklarer i dag på sin Facebookside Beluga Sailing:  

Opdatering fra Nordsøen torsdag 16. juni 2022: 

08.39 sidder skipper (Anders Johansen fra Vejle, red.) på tønden. Ikke interessant i sig selv at skrive om, men pludselig lyder et højt brag, og da jeg stikker hovedet op af kahytten, ser jeg en stor fiskekutter fire meter bag mig.

Beluga kyssede hjørnet af stålkutteren, så bovsprydet blev skubbet 50 cm ind i selve røret. Uha. Der ser heldigvis ikke ud til at være alvorlige skader. Pt. går det derfor desværre uden flyvesejl, indtil det er nærmere undersøgt.

Utilstrækkelig udkig fra begge fartøjer

Kollisionen skyldes naturligvis utilstrækkeligt udkig på begge fartøjer. Jeg havde set kutteren inden, men vurderede ikke, at der var fare på færde. Fejlvurdering.

Jeg havde samtidig slået AIS-alarmen fra, da den støjer meget i havneområder. Synker lige skråen. Pas på derude - og sid ikke for længe på tønden, skriver Anders Johansen, der sejler mod pitstop i Skagen.

Følg på GPS-tracking de syv solo-sejlere, der er tæt på Skagen, på vej rundt om Danmark.

Vil du se endnu mere til Garmin Round Denmark Race, går der flere starter den 17. og 18. juni i henholdsvis Esbjerg og Aarhus.

Du kan finde tidspunkter på starterne samt relevante links, så du får den bedst mulige dækning af sejladsen, på www.rounddenmarkrace.com

content-loader
content-loader
content-loader