Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sejlklubber
Foto: Henrik V. Jørgensen

Rungsted Sejlklub ventede på klubhus i ni år - nu er det her endelig

Rungsted Sejlklub tager stolt imod det nye klubhus, der netop er bugseret på plads på den centrale del af Rungsted Havn.

 

Af Troels Lykke |

På sidste kommunalbestyrelsesmøde i 2021 besluttede en enig kommunalbestyrelse i Hørsholm Kommune at yde tilskud til et midlertidigt klubhus på Rungsted Havn til de klubber på havnen, der ikke havde faciliteter. 

Rungsted Sejlklub havde i næsten ni år ikke haft et klubhus og var derfor begejstrede over udsigten til en løsning på de store udfordringer, det giver for klubbens mange medlemmer. 

Derfor tager Rungsted Sejlklub stolt imod det nye klubhus, der netop er bugseret på plads på den centrale del af havnen.

Klubhus tæt på bådene

Ved bro 8, hvor klubbens både ligger, skal medlemmerne kun gå få meter, før det nye klubhus med åbne døre fremover kommer til at danne rammen om en lang række aktiviteter. 

Chef for Rungsted Sejlklubs Sejlerskole Rasmus Poulsen har set frem til denne dag, da klubhuset kommer i brug med det samme.

- Vi har 23 elever i sejlerskolen, der starter den teoretiske undervisning til duelighedsprøverne nu. Der er run på og venteliste, så det er bare med at komme i gang, påpeger Poulsen og uddyber om sejlerskolen:

- Når vi kommer et par måneder længere frem, vil klubbens mange erfarne og kompetente instruktører igangsætte den praktiske del, der handler om at lære praktisk sejlads på vandet. Vores ambition er at skabe dygtige sejlere, så endnu flere kan opleve, hvor fantastisk en dag på vandet kan være.

Klar med foredrag, klubaftener og undervisning

Det er ikke kun sejlerskolen, der får glæde af det nye klubhus. Lokalerne skal ligeledes sætte rammen om en række andre arrangementer i løbet af året:

- Med mange aktive medlemmer er det fantastisk, at vi nu har adgang til gode fysiske rammer. Vi kommer til at åbne vores døre med klubaftner, foredrag, undervisning og selvfølgelig når der er behov for at få skiftet tøj og drukket kaffe efter nogle timer på vandet.

- Klubhuset er blevet en realitet i kraft af et godt samarbejde med Hørsholm Kommune og Rungsted Havn. Vi ser frem til at byde alle interesserede velkomne ved vores officielle åbning til foråret, fortæller Simon Christensen, bestyrelsesmedlem i Rungsted Sejlkub. 

Læs mere om Rungsted Sejlklub her: www.rungstedsejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader