Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Quorning i interview med Morten Brandt fra sejladsen. Quorning har bygget Dragonfly 40eren i ren kulfiber. En båd til cirka 10 mio. kroner, bygget i eksotiske materialer. Foto: GRDR
Kapsejlads
Kapsejlads

Flying Dragon 40 vinder Garmin Round Denmark Race 2022 med flere om bord

780 sømil rundt om Danmark. Vinderen af det eksklusive offshore-race fra Esbjerg til Aarhus gik i mål efter at have været nonstop i 3 døgn, 20 timer og 14 minutter. Mandskabet på Dragonfly 40C var med skipper Jens Thuesen, Jens Quorning og Tor Beltov.

Af Troels Lykke |

Det blev ikke overraskende trimaranen Flying Dragon, en Dragonfly 40C med skipper Jens Thuesen, Jens Quorning og Tor Beltov ombord, der gik over målinjen først efter 780 udsejlede sømil bag sig i Garmin Denmark Rundt Offshore med to personer om bord.

Første etape fra Esbjerg til Skagen blev nået på 17 timer, mens de på de første 24 timer nåede hele 284,3 sømil, hvilket giver en gennemsnitsfart på 11,8 knob. Højeste hastighed blev logget til 21,8 knob mellem Læsø og Anholt.

- Vi har virkelig lært meget på den her tur. Og vi er stadig gode venner, griner Jens Thuesen ved ankomsten til Aarhus. 

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

En enkelt skade

Flying Dragon har kun haft en enkelt skade på spileren undervejs, hvor en del af de øvrige deltagere har haft lang mere alvorlige ødelæggelser af udstyr fra ror til svigtende selvstyrere. Trioen er derfor meget tilfredse med den nye båd fra 2021, der er bygget i kulfiber, og vejer væsentligt mindre end forgængeren, samt har en højere mast. 

- Det er som en racerbil med et ekstra gear. Den er langt mere agil, og jeg vil skyde på 10-15% hurtigere og god i let vind, hvilket var en klar fordel for et døgn siden, hvor alle øvrige deltagere lå stille, fortæller Tor Beltov.

Vinderen kan tage en tiltrængt pause og tage imod de resterende 15 besætninger, der er fordelt på Inshore- og Offshore-ruterne, hvor særligt de mindste både har et stykke igen. 

Næste finishere forventes at være de to svenske singlehandere, XAR Xp44 og Embla.

Se vinder-interview på Garmin Race Denmarks kanal på YouTube og følg bådene på GPS-tracking

Se også interview her: www.facebook.com/Rounddenmarkrace

content-loader
content-loader
content-loader