Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-79 sejleren Esben.
Kapsejlads
Tysk solosejler Robert

Garmin Round Denmark Race: Fem singlehandere har stadig lang vej hjem - især Esben i en X-79'er

Alle sejlerne skal nå i mål inden lørdag kl. 18.00. - Her er så smukt, fortæller Esben Pilegaard, der nu ligger i vindstille i sin X79’er, Relax, som den absolut mindste båd. Han forlod Gedser kl. 10 torsdag efter de obligatoriske otte timers hviletid. Susanne Hoeck fra sejladsen giver et overblik.

Af Susanne Hoeck |

Mens champagnepropper springer ved målstregen i Aarhus, forsøger de seks singlehand-sejlere i Round Denmark Race at glemme alt om kapsejlads og blot nyde solen, mens de bevæger sig i sneglefart nordpå.

To af bådene skal gennem Storebælt som deltagere i offshore-racet, og de resterende fire deltagere gennem Lillebælt på inshore-banen. Med under to sekundmeter fra skiftende retninger har feltet kun flyttet sig minimalt det seneste døgn.

- Her er så smukt, fortæller Esben Pilegaard, der ligger i sin X79’er, Relax, som den absolut mindste båd i sejladsen. Han forlod Gedser kl. 10 torsdag efter de obligatoriske otte timers hviletid.

Når den passionerede singlehander formår at nyde det fantastiske sommervejr, skyldes det blandt andet, at sejladsens tidligere etaper har været stærkt udfordrende.

Esben kæmpede i Nordsøen uden selvstyrer i 14 m/sek.

Startende ud med 38 timer i 14-18 sekundmeter fra Esbjerg til Skagen med svigtende selvstyrer og en spiler, der i en tordenbyge ved Bornholm ikke kunne bjærges og blev surret godt fast rundt om forstaget.

Heller ikke her svigtede det gode humør hos sejleren fra Assens, der oplever Round Denmark Race som den ultimative manddomsprøve. 100 sømil i streg uden selvstyrer og med konstante søer ind over kræver en vis udholdenhed, men det gamle kneb med to reb i roret, surret til hver side, virker stadig.

- Så kan man snildt nappe en lille lur på dørken i slot på ti minutter, forklarer han og undskylder blot, at han en overgang ikke kunne kontaktes, da al elektronik har været sat ud af funktion grundet vand indenbords.

Tyske Robert kæmper i klassisk Rabbit II

Tyske Robert Kuper i den smukke, klassiske Rabbit II er den anden deltager på offshore-banen, der stadig har et godt stykke vej til Aarhus fra vest for Lolland, torsdag eftermiddag. Alle sejlerne skal nå i mål inden lørdag kl. 18.00.

Det er anden gang, Garmin Round Denmark Race finder sted med start og mål i Aarhus, hvor Århus Internationale Sejlsportscenter og Sailing Aarhus er sejladsens værter.

Inshore gennem Lillebælt (3 ud af 4 deltagere tilbage, en femte er udgået):

Normanden Mikael Khei i Lady Stardust: 
Afgang fra Rødby omkring kl. 14 torsdag den 23 juni.

Tyskeren Lars Christensen i Wuchtbrumme
Afgang fra Bagenkop på Lolland den kl. 24.00 onsdag den 23. juni

Hollandske Madelon Kuiper, feltets eneste kvinde, i Bliss:
Afgang fra Rødby torsdag formiddag den 23. juni.

Offshore gennem Storebælt (2 ud af 6 deltagere tilbage, en syvende er udgået):

Tyskeren, Robert Cuper i Lea:
Afgang fra Gedser Fiskerihavn onsdag kl. 21.25.

Esben Pilegaard i X79’eren, Relax fra Assens:
Afgang fra Gedser Fiskerihavn torsdag kl. 11.25.

Se interview på Garmin Race Denmarks kanal på YouTube og følg bådene på GPS-tracking

Se også interview her: www.facebook.com/Rounddenmarkrace

content-loader
content-loader
content-loader