Gå til hoved-indhold
Tur
Leonora og Sissel har købt en Beneteau 50 i Rom. Om få måneder forlader de Danmark. Privatfoto

De unge sejlere Sissel og Leonora lånte 800.000 kroner til deres jordomsejler-projekt

24-årige Leonora Valentin og 25-årige Sissel Therkildsen fra København skal Jorden rundt. De har lånt på 800.000 kroner (til deres 50 fods sejlbåd), for at smutte væk fra hverdagen og voksenlivet med job, indkøb, uddannelse og husleje, skriver TV 2. 9. juli sejler de fra Tuborg Havn.

 

Af Troels Lykke |

Ifølge en undersøgelse, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken, har 49 procent gjort sig overvejelser om den måde, de lever på. En tre år gammel undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at 16 procent af befolkningen ønsker at arbejde mindre.

Mens nogle forestiller sig at køre New Zealand tynd i en minivan eller spille boule om formiddagen i Sydfrankrig, så var drømmen for Leonora Valentin og Sissel Therkildsen at sejle Jorden rundt.

10.000 kroner på kontoen

En rimelig vild drøm fordi de kun havde lidt sejlerfaring og 10.000 kroner på kontoen – tilsammen – da de tog beslutningen.  Og de har lånt på 800.000 kroner i banken til båden, for at smutte fra det hele, fortæller de i et interview med TV 2.

Men idéen om en jordomsejling havde ligget og ulmet i dem, siden de så småt begyndte at sejle med Leonoras fars båd i 2019. Og til sidst tænkte de: Hvorfor egentlig ikke?

Nu står Leonora Valentin og Sissel Therkildsen på molen i Københavns Nordhavn ved deres 50 fod lange båd. Det er overskyet, og som to ægte sejlere er de i gang med at trække tovværk gennem masten.

9. juli forlader de Tuborg Havn

Selvom det ikke lå i kortene, at de skulle Jorden rundt med båd, er der kun få måneder til, at de stævner ud fra kaj.

Og derfor er deres budskab også: ”Hvis vi kan, så kan du også”.

9. juli tager de afsted fra Tuborg Havn på deres jordomsejling uden slutdato. Og det er en vigtig pointe for de unge sejlere. Jordomsejlingen er nemlig ikke en rejse for dem, men en livsstilændring.

Kilde. TV 2 

content-loader
content-loader
content-loader