J/70 Easter Camp med verdens bedste J/70-sejler: KAS e Copenaghen fantastici
Det er blevet en tradition, at Kjøbenhavns Amatør Sejlklub i Svanemøllehavnen finder de bedste trænere til træningslejre. Denne gang var med tre gange europamester Claudia Rossi, pro-sejler Michael Hestbæk og OL-sejler Ida Marie Baad Nielsen. Se Heegaard-fotos.
- Tusind tak for denne vidunderlige mulighed. Det har været den bedste træningslejr nogensinde. At arbejde med KAS Racing, J70 Class Denmark og med så mange smukke mennesker sker ikke ofte. I klarede alle tingene på en upåklagelig måde. Jeg gjorde mit bedste, og jeg håber, at holdene er glade for arbejdet. Pas godt på jer selv og på gensyn næste år!
Sådan afsluttede verdens måske bedste J/70-sejler den sidste debriefing under årets Easter Camp i København. Italienske Claudia Rossi var inviteret som Lead Coach, da mere end tyve J/70-besætninger mødtes til tre dages træningslejr ud for Hellerup.
Trænere i verdensklasse
Det er nærmest blevet en tradition, at den seriøse klub i Svanemøllehavnen finder de bedste trænere, når der afholdes træningslejre.
Denne gang var ingen undtagelsen, og man havde i år entreret med tre gang europamester Claudia Rossi, pro-sejler Michael Hestbæk og OL-sejler Ida Marie Baad Nielsen. De sidste to er faste trænere i klubben, så der skulle ikke ledes længe.
- Vi har haft et helt utroligt trænerteam, der løftede opgaven på fornemmeste vis og formentlig leverede det højeste niveau af J/70-træning nogensinde set i Skandinavien. Vejret var på sin vis fantastisk. Fuld sol og høje temperaturer gjorde sejlads uden vintergarderobe mulig, men vinden var om formiddagen til den løje side.
- De tre trænere fyldte ”vindhullerne” med teori, video og billeder og ydede verdensklasse eksekvering på vandet under særdeles vanskelige forhold. Det var en ekstremt nærværende træning, hvor der blev delt gode råd i øjenhøjde, tilpasset den enkelte besætnings niveau, og on board-træning med besøg af trænerne på vandet, fortæller kapsejladschef Mette Louise Jepsen.
Fokus på bæredygtighed og miljø
Ud over trim, tips og teknik var der under lejren fokus på miljø og bæredygtighed. Formand for KAS Klubliv Charlotte Andersen forklarer:
- KAS Klubliv har lavet en aftale med Stop Spild Lokalt, hvilket betyder, at vi får de varer, som i forvejen er sat ned i de lokale dagligvarebutikker. Klubben afhenter efter aftale, sorterer og bruger det til arrangementer som eksempelvis Easter Camp og den kommende Vandfestival.
- Da vi alligevel først handler dagen før et stævne, giver det rigtig god mening at bruge datomærkede produkter. Rent økonomisk er det måske ikke en kæmpe besparelse, men det gør, at vi kan højne niveauet på forplejningen, servere flere økologiske retter og give mere værdi for pengene, når man er deltager i et KAS-arrangement.
- Endvidere planlagde trænerne øvelserne på vandet, således at det kun var nødvendigt med to ud af tre tilgængelige RIB's. På den måde sparede vi 50 liter brændstof på de tre dage.
KAS Klubliv leverede på land
Rammerne på land var i særklasse, og Klublivsudvalget leverede i den grad varen og serverede continental breakfast, varme frokosretter og stor middag søndag aften.
Ikke mindst blev man serviceret med et smil, og der var hjælp til anvisning af bådplads, kranservice og låneudstyr.
Derudover fik man åbnet den lokale bådsudstyrsbutik Nordbjærg kl. 7.30, så der kunne handles inden dagens træningssejladser.
KAS gør det igen - men lokation ubestemt
Der er ingen tvivl om, at Easter Camp 2023 bliver en realitet, men hvor arrangementet skal være er endnu ikke besluttet.
Det er oplagt at afholde det i vante omgivelser på Svanemøllebugten, men det store udland trækker. Derfor overvejes det at rykke hele KAS Racing-teamet til Gardasøen for på den måde at få et endnu flere deltagere og højne niveauet yderligere i feltet.
- Der er kæmpe interesse for J/70 i Tyskland, i hele regionen omkring Garda-søen og ikke mindst kan bådene fra vinterserien i Monaco deltage, forklarer camp-arrangørerne.