Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
HH 42 i Lillebælt, før de senere surfede 22 knob. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
HH 42 lige efter start. Vi spottede en kvinde om bord. Foto: Ole Thrane/Palby Fyn Cup

Palby Fyn Cup 2022 sluttede i hård vind - HH 42 første kølbåd - surfede 22 knob

Anders Bogason fra HH 42 Quinta Light, KDY, kom rundt om Fyn på 22 timer og ti minutter, men blev slået efter DH af Steen Toftebjerg i en Italia 11.98 med halvandet minut. Hurtigste flerskrogbåd var Jens Quourning i tiden 19 timer og 13 minutter. 212 både gennemførte, og 60 udgik.

Af Troels Lykke |

Palby Fyn Cup 2022, boagbord rundt fra Bogense, startede i næsten ingen vind og sluttede for de flestes vedkommende med hårdt kryds i 10-12 m/sek. 

Natten til lørdag var der også kraftig vind og massiv regn. Vi mødte mange efter sejladsen, der virkelig frøs, fordi de var våde og kolde. Det var det rigtige sejlertøj, man skulle finde frem, kan vi fortælle efter selv at have sejlet med.

Fordæksgasterne havde travlt

Hurtigste kølbåd var den lækre HH 42 fra Øresund. Ejeren af båden forklarer:

- Det var en fin og meget hård tur, startede i ingen vind, men langt nede i Lillebælt kom vinden. Vi var oppe og sejle 22 knob ved Svendborg, fortæller skipper Anders Bogason fra HH 42 Quinta Light til Palby Fyn Cups Facebookside.

Sejlerne havde ved Sydfyn mellem 35 og 40 sejlskift mellem fok, code og diverse spilere.

- Vores fordæksgaster havde ekstremt travlt, jeg er meget taknemmelig for deres arbejde, forklarer Anders Bogason.

Efter Svendborg var det en slædetur mod Storebæltsbroen for HH 42'eren og de fleste andre både. Derefter fulgte store bølger, modstrøm og 12 m/sek. mod Fyns Hoved og til mål for besætningen, der ikke fik ikke sovet meget undervejs.

Jens Quourning, hurtigste flerskrogsbåd i sin Dragonfly-trimaran med trapez til besætningen, fortæller ligeledes til Palby Fyn Cups Facebookside, efter 19 timer og 13 minutter sejlads, at det var en hård tur med regn, sol, ingen vind og meget vind.

X-99'eren havde 21 med - Gilleleje-hold vandt

X-99'erne stillede med 21 både, hvilket var grundlag for at gøre Fyn rundt-sejladsen til klassens uofficielle DM.

Vinder blev igen båden Mille med skipper Kim Rasmussen fra Gilleleje Sejlklub efterfulgt af Rosa-Lux med skipper Rasmus Lamberts fra SYC.

På tredjepladsen kom Maxx med skipper Thomas Nielsen fra Svendborgsund Sejlklub.

Gerlach vandt igen-igen i Drabant 24

Også i Drabant 24-klassen kom den 82-årige Drabant-designer Gert Gerlach igen først med sin søn Thomas fra Hadsund.

De lå længe og kæmpede med Lynæs-sejlerne Henrik Wamsler, der førte ved Storebæltsbroen, hvor vi i vores Boheme 10 Meter mødte dem igen. Senere så det ud som om at Vamsler havde materiel skade  ved Romsø, fortæller en kold og våd Drabant 24-gast Jan Pedersen fra Gerlach-holdet.

Søndag fik minbaad.dk talt med Vamsler, der fortalte at Drabant 24-holdet var nødt til at skifte til et mindre forsejl og det kostede altså mange minutter.

60 både udgik

Klokken 02.46.58 søndag den 22. maj kom sidste båd i må, en Maxi 34 Caja fra Assens, skrev Bogense Sejlklub, men det viste sig at en X-79er fra Faaborg, Gert Sørensen og mandskab kom ind klokken 07.49 efter de bl.a. smed anker tre timer ved Æbelø. Holdet måtte tage sig selv i mål, målbåden var sejlet i havn.

Der var i år tilmeldt 287 både. Af dem var 34 tursejlere, 6 doublehanded og 21 flerskrogsbåde.

Undervejs udgik 60 både. I starten grundet for lidt vind og senere måtte flere kaste håndklædet i ringen på grund af ødelagt materiel. I alt gennemførte 212 både Palby Fyn Cup, fortæller Bogense Sejlklub.

Resultat fra Palby Fyn Cup Se Peter Brøgger fotos fra sejladsen

content-loader
content-loader
content-loader