Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

Unge, dygtige solosejlere surfede 19,2 knob til DH-overaltsejr i Palby Fyn Cup i ældre Melges 24

De to langdistance-solosejlere fra Silverrudder, Jørgen Mohr Ernst og Klaus Rønn var rorsmændene på Kerteminde-båden Baronessen, en Melges 24 fra 1996. Vedholdenhed uden søvn og uden særligt meget mad, slog de alle. To ScanKap 99ere sluttede lige efter på DH.

Af Troels Lykke |

Fredag nat blæste det over 12 m/sek. og det regnede helt vanvittigt meget. Lige der stak en Melges 24 fra Kerteminde af.

Om bord var den 26-årige skipper Jørgen Mohr Ernst med sin fire år yngre bror, Kresten, samt den utroligt erfarne langdistance-sejler Klaus Rønn, samt Thomas Møhl.

Holdet var stærkt, viste det sig. De sejlede rundt om Fyn på 25 timer og 22 minutter og var i top ti i mål blandt alle kølbåde, det til trods for at Melges 24eren er fra 1996. En båd, som Jørgen Mohr Ernst gav 100.000 kroner for for nogle år siden.

Faktisk lå Melges 24-holdet nummer to helt op til Fyns Hoved blandt kølbådene, før de skulle krydse mod Bogense, men netop der kom en Landmark 43 med Martin Meredin, som sejlede lige forbi.

- Krydset ind mod Bogense var hård, det blæste meget (10-13 m/sek. red.) og vi var sultne, kolde og våde, forklarer Jørgen Mohr Ernst.

Det var sjovere fortalte sejlerne, da de surfede 19,2 knob i det sydfynske ø-hav. 

- Det var en hård, våd og intens tur, men fredag nat var det flot med alle lanternerne, det var en fed tur.

Den 29-årige Klaus Rønn, der har vundet adskillige sejladser i sin egen CB66er fra Bork i Vestjylland, går for at være noget af en sej solo-sejler.

- Jo, vi fik da brug for vores solo-sejlads erfaring, hvor vi lærer at holde ud, forklarer han til minbaad.dk.

Resultatlisten Palby Fyn Cup med overaltresultat (står ude i siden)

content-loader
content-loader
content-loader