Gå til hoved-indhold
I Marselisborg Lystbådehavn finder man mange sejlere, der bor i bådene. Foto: Troels LykkeHavne
I Marselisborg Lystbådehavn finder man mange sejlere, der bor i bådene. Foto: Troels Lykke

Flere og flere bor i både på grund af boligmangel

Livsstilsprogrammet Kurs mod fjerne kyster og boligmangel får flere til at bo i både, mener havnechefer i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Havudsigt, gyngende grund og flytbart hjem tiltaler østjyderne. Det mærker de hos Marselisborg Lystbådehavn, hvor 25 af de 490 bådpladser er reserveret til bådejere, der ønsker at bo fast på havnen. Og de bådpladser er for længst optaget, oplyser havnechef på Marselisborg Lystbådehavn, Thomas D. Fog.

- Der har stort set altid været venteliste på de faste pladser i havnen, og lige nu er der mellem 15 og 20 stykker på venteliste. Det har altid været populært, men det har skiftet lidt karakter gennem årene. Der er helt klart flere og flere, der spørger til det, oplyser havnechefen til Århus Stiftstidende.

15-20 bor i havnen

Hos Århus Lystbådehavn oplever de ligeledes, at der er øget interesse for at bo på vandet. 650 pladser har de til rådighed, og alle er fyldt op.

- Mit bud er, at vi har mellem 15 og 20 både med bopæl i havnen lige nu. Vi kan uden tvivl se, at der er en rigtig stor interesse for at bo på vandet, og der ligger vi godt, lige i smørhullet, fortæller havnechef på Århus Lystbådehavn Ejvind Nielsen.

Boligmangel giver ventelister

Grunden til, at flere og flere søger bopæl i havnene, skal ifølge de to havnechefer findes i den århusianske boligsituation.

Den store efterspørgsel på bolig i Aarhus gør, at folk tænker på alternative boformer, og særligt i august måned får de to lystbådehavne adskillige henvendelser fra studerende, der mangler et sted, ifølge Ejvind Nielsen.

Livsstilsprogrammer i TV som eksempelvis Kurs mod fjerne kyster har ifølge Thomas D. Fog også været medvirkende til, at østjyderne har fået øjnene op for at bo til søs.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

15 og 20 sejlere har bopæl i Aarhus Lystbådehavn lige nu. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader