Gå til hoved-indhold
Udstyr
- Bæredygtighedstænkning er vigtig for os i Dockan Marina, og vi ser, hvordan elbådene kommer stærkt og derefter vi skal hjælpe, siger havnefoged Anders Lindskog. PR-foto

Dockan Marina i Malmø installerer hurtigladere til elbåde

For at imødekomme stigende interesse for elbåde og dermed infrastruktur til opladning i havne har Dockan Marina i Malmø har installeret en hurtiglader i gæstehavnen. Dockan Marina håber flere vil få øjnene op for fordelene ved elbåde. Opladningstiden svarer til en bytur i Malmø.

 

Af Troels Lykke |

Adgang til opladningsstruktur er kritisk, lyder det fra Sverige.

Business Region Göteborg udtalte for nylig i en rapport, at overgangen til el-både er storpotentiale, men at der er begrænsninger i infrastrukturen for opladning, ikke mindst under dagsture.

Medhurtigladere i udflugts- og gæstehavne, kan rækkevidden øges markant og udviklingen accelereres. Dette er også et nummer, der drives af RGS, Riksföreningen Gästhamnar Sverige.

Hurtiglader i Dockan Marina, Malmø

Marina Marina i Malmø vil være med til at drive udviklingen videre og i april 2022 kom den nye hurtigopladeren på plads.

”Bæredygtighedstænkning er vigtig for os i Dockan Marina, og vi ser, hvordan elbådene kommer stærkt og dereftervi skal hjælpe. Som byhavn er vi en attraktiv destination for sejlere, og så vil vi gerne have, at du gør det hurtigt kunne lade båden op her. Du skal selvfølgelig kunne køre din elbåd fra København til Malmø, go op på byen en runde og så vende tilbage til sin fuldt ladede båd, inden han går hjem København igen”, siger havnefoged Anders Lindskog.

Opladning på 2-3 timer

Hurtigladeren med app-baseret betalingsservice er placeret ved en servicebro på østsiden af ​​lystbådehavnen og den kan laste to både på samme tid.

Hurtigladeren fungerer som en service for begge bådejere med fast plads i Dockan Marina som besøgende gæster med elbåde.

Langt de fleste elektriske både til fritidsbrug kan lades fuldt op på under to timer. Hurtiglæsseren kan lade op elbåde med Type-2 stikkontakter og med max 22 KW.
Anders Lindskog tror på fremtiden for elbåde og ser frem til mindre støj og udstødningsgas i havnemiljøet.

Han håber, at mange bådejere fra Sverige og Danmark vil opdage den nye
hurtigladeren til sommer.

For mere information kontakt havnefoged Anders Lindskog på telefon 0703 40 19 18 eller info@dockan.se.

content-loader
content-loader
content-loader