Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
God stemning på Havets Højskole i 2021, hvor der sejles i Spækhugger og X99er.

Havets Højskole mangler en sponsor

Havets Højskole i København og Aarhus er en nonprofit forening, der vil fremme interessen, kompetencerne og godt sømandsskab samt sikkerhed til søs, fællesskab og dannelse. Det skal ske ved at lette adgangen til sejlads, men højskolen mangler en sponsor, fortæller leder Marc Skjerning.

 

Af Troels Lykke |

- Havets Højskole udvikler sig fantastisk. Hvis alt går efter planen, ser vi frem til et år med et højskolefællesskab til søs i både Aarhus og København - og et sejlads og højskolefællesskab online for alle med foredrag og løbende sejlads og højskoleposts, forklarer lederen af Havets Højskole, Marc Skjerning til Minbaad.dk, og uddyber:

- Men nu mangler vi en sponsor. I år har der været et underskud på 40.000 kroner, selvom vi tager et kontingent på 1.200 kroner på højskolen i Aarhus. Det er gået godt i 2021, i hvert fald hvis man læser, hvad kursisterne skriver.

Fik nye sejlerkompetencer

En deltager, Daniel Villadsen fra 2021, udtaler:

- Da jeg var på Havets Højskole, oplevede jeg både en stor følelses af fællesskab, nysgerrighed og inspiration. Fællesskab i form af de mange passionerede folk, som var med, og de spændende aktiviteter, samtaler og oplevelser vi havde sammen. 

- Nysgerrighed i forhold til, at både jeg og de andre deltagere lærte nye sejlerkompetencer fra de kompetente undervisere samt at udforske livsstilen omkring dét at leve ombord på en båd over længere tid. Alt dette gav en følelse af at udvikle kompetencer sammen til at kunne sejle ud i verden og “opdage” nye steder til havs.

- Jeg vil klart anbefale at blive en del af Havets Højskole, hvis du har mod på at lære nyt, er nysgerrig på livet og på andre mennesker eller har en interesse for/drøm om at forbedre sig inden for sejlads. Alt dette kan du gøre i det bedste selskab gennem Havets Højskole - og dertil er der desuden god chance for tendensen til en voksende eventyrlyst, som du vil kunne både udforske og udleve på samme tid.

Fantastisk at møde nye mennesker

En anden sejler, Jakup, der var deltager i Høvets Højskole - uge 27 i 2021, siger:

- Havets Højskole er en unik mulighed for at opleve det bedste fra to verdener, som tilsammen danner rammen om et dynamisk fællesskab. Togtet med Havets Højskole i sommeren 2021 har gjort mig mere nysgerrig på livet.

- Det var fantastisk at møde nye mennesker og ikke mindst livsbekræftende at mærke det fællesskab, som opstod og udfoldede sig i samspillet med de oplevelser, vi havde. Hvis du bliver en del af Havets Højskole, bliver du en del af et fællesskab, som favner bredt. Netop kombinationen af højskole og sejlads giver en helt særlig stemning, som emmer af eventyr, mystik og magi.

Ofrede til Kong Neptun

- På vores togt ofrede vi til Kong Neptun, passede på vores amuletter for at undgå straf (underholdning), afholdte regatta med udklædning og konkurrencer. Der var også forskellige initiativer på land, som for eksempel yoga/meditation, hiphop-dans eller udforskning af de lokalområder, hvor vi lagde til. Vi var tilmed ude og underholde de lokale på Samsø med musik og dans i forbindelse med optakt til fodboldlandskamp, forklarer Jakup videre.

Også om aftenen var der hygge på højskolemanér på progammet:

- Hver aften hyggede vi med fællesspisning og fællessang på ægte højskolemanér. På Havets Højskole kan du lære om alt dét, som gør sejlerlivet til noget helt særligt. Jeg føler, at jeg har fået meget ud af at være med på Havets Højskole. Det er noget, jeg kan tage med mig, både i form af inspiration i min hverdag og i form af mere gåpåmod i livet, fortæller Daniel Villadsen.

Du kan se mere på www.havetshojskole.dk.

content-loader
content-loader
content-loader