Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sommertur kan også være at ”sejle ud i det blå” og se, hvor du så kommer hen, hvis du lader tilfældighederne råde. Foto: Troels Lykke

Rønnow: Sommertur - lad tilfældighederne råde

Ved sejlads for sejl må vi sande, at det er kunsten at rejse langsomt. Når vi synes, at der er skred i båden, går det ikke hurtigere, end vi kan løbe, blogger Claus Rønnow fra Sundby Sejlklub på Amager.

Af claus rønnow |

Ferietiden står for døren om få uger. For mange årets højdepunkt med båden!

Men sommertur kan være mange ting. 

Mange har store planer for turen. Fjerne mål skal nås, kortene er købt ind, eller kortplotteren er opdateret – specialkort er klar, havnelodser og tidevandstabeller studeret; alt klart til den store oplevelse. 

I år skal det være; den ultimative sommertur man måske har ønsket sig i mange år. Der er måske sparet lidt dage sammen til at strække ferien i begge ender. Båden er klar med lidt nyt udstyr til turen, besætningen fundet. Alt er klart!

At gennemføre en længere sommertur til fjerne mål er altid spændende. Når vi målet? Giver vejret os rimelige vilkår? Kommer vi godt hjem efter en vellykket tur? Blev det den store oplevelse?

Lad tilfældighederne råde

Sommertur kan også være at ”sejle ud i det blå” og se, hvor du så kommer hen, hvis du lader tilfældighederne råde. 

Her er ikke tale om de helt store overvejelser, men faktisk kan en sådan tur komme til at betyde, at du fik gode oplevelser eller kom til at opleve pladser, du ikke havde forestillet dig. 

Det er dog sikkert, at for de fleste er det en del af oplevelsen at komme til andre farvande og områder end de hjemmevante – noget, vi ikke kan gøre på en almindelig weekend-tur.

Ved sejlads for sejl må vi sande, at det er kunsten at rejse langsomt. Når vi synes, at der er skred i båden, går det ikke hurtigere end vi kan løbe. 

Vi mødte et ældre par, som ikke havde så meget lyst til krængning og bidevind længere. De havde faktisk været op og ned ad Øresund seks gange i løbet af deres ferie. De havde haft en pragtfuld ferie alligevel og nydt livet, båden og hinanden. Sådan kan det også være. Det handler om, hvad der er det rigtige for os selv og besætningen.

Arbejdsom tysker

Og så kan man jo også tilbringe en del af ferien, som en tysker vi havde på besøg i min hjemhavn sidste år. Han kom ind med en 31-fods stålhavkrydser (flot skib i øvrigt, en Van de Stadt-konstruktion). 

På hækken sad påhængsmotoren fra gummibåden i et til lejligheden påsat beslag. Han lagde sig ved en lille stikmole ved vores ”udrustningskaj”. 

Han forhørte sig om mulighederne for at skaffe en erstatsningsmotor til sin båd. På tre dage havde han taget sin dieselmotor ud og lagt en ny (brugt) Golf-dieselmotor fra den lokale auto-genbrugsforretning i båden. Sådan kan man også tilbringe ferien. 

Uanset hvad du har af ferieplaner: Rigtig god sommertur!

Artiklen er tidligere bragt her på siden.

content-loader
content-loader
content-loader