Gå til hoved-indhold
Tur
Sommertogtet er planlagt for at føre folk sammen. Ikke nødvendigvis for at skabe kærlighedsforhold, men mere med tanke på at bringe mennesker sammen. I dag slutter turen. Foto: Jeppe Blak

Sejlerdating og Danske Tursejlere har udsolgt sommertogt for singler

Hvem ønsker at sejle alene? Få. Det er måske derfor arrangementet er en stor succes. Ruten er planlagt til Vallensbæk, Køge, Rødvig, Præstø, Stege, Vordingborg og Nyord. Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af Danske Tursejlere. Cille tager pulsen på miljøet.

Af Cille Rosentoft |

- Savner du socialt samvær? Vil du hjælpe nye gaster på vandet? Vil du tage på eventyr med ligesindede ud i det blå?…

Sådan lyder det på Danske Tursejleres hjemmeside under beskrivelsen af årets sommertogt for singler, som er lavet i samarbejde mellem Danske Tursejlere og Sejlerdating.dk.

I 10 dage, fra den 23. juni-2. juli, sejler 12 både en planlagt rute og lærer hinanden at kende, får fælles oplevelser og møder ligesindede. Ruten er planlagt til at komme omkring: Vallensbæk, Køge, Rødvig, Præstø, Stege, Vordingborg og Nyord. Togtet føres an af en frivillig leder, og det er gratis at deltage, hvis man er medlem af Danske Tursejlere.

Det skærer i vores sejler-hjerter

Sommertogtet er planlagt for at føre folk sammen. Ikke nødvendigvis for at skabe kærlighedsforhold, men mere med tanke på at bringe mennesker sammen. Det handler om at få flere på havet, også dem der af forskellige årsager er holdt op med at sejle, fordi det føles ensomt at være alene ombord. Eller dem, der ikke har en båd at komme ombord på.

Sekretariatschef fra Danske Tursejlere, Sune Abelgren Olsen forklarer det således:

- Det skærer i vores sejler-hjerter, hver gang vi har et medlem i røret, som af forskellige årsager ikke længere har nogen at tage på eventyr på vandet med, og derfor stopper med at sejle. Nogle har mistet deres partner, andre har mistet deres trofaste sejlervenner - der kan være mange årsager, forklarer Sune Abelgren Olsen og fortsætter: Og så er der dem, som bare gerne vil i gang, men ikke har nogen at dele eventyret med.

Det kan vi gøre noget ved - tænkte vi. Og sådan blev ideen om et singletogt født.

Håbet er dermed, at Danske Tursejlere kan bidrage til at skabe nye bånd mellem mennesker med maritim eventyrlyst. Og skulle det bånd munde ud i et kærlighedseventyr, så er det bare et ekstra plus, men ikke togtets hovedformål.

Stifter af Sejlerdating, Lisbeth Rejsenhus er enig:

- Jeg skulle ikke tænke mig om i mange sekunder, før jeg sagde “selvfølgelig skal vi det”, da Danske Tursejlere kontaktede mig og spurgte, om vi skulle lave et sommertogt for singler. Sejlads er en livsstil som bedst nydes i fællesskab med andre med samme passion og er man single, er det måske ikke altid så fedt at være på tur med par. Vi ville gerne skabe et trygt mødested for singler og jeg er helt rørt over så stor opbakning og tilslutning, der har været til dette togt. Det er helt sikkert noget, vi skal arbejde videre med i fremtiden, fortæller Lisbeth.

Et stærkt samarbejde med fælles fokus

Både Danske Tursejlere og Sejlerdating er begejstrede over den måde, deres sommertogt for singler er blevet modtaget. Det har vist sig at være en stor succes, som netop kan føres tilbage til det store antal af mennesker, der savner andre at sejle med. Det kan både være skippere, der mangler gaster og gaster, der mangler en skipper.

- Vi har desværre konstateret, at der er ret mange, som savner nogen at dele eventyret på vandet med. Så vi var ikke i tvivl om, at efterspørgslen var stor, forklarer Sune Abelgren Olsen og fortsætter: Samtidig har styrken også ligget i det gode samarbejde med Sejlerdating.dk, der ligesom Danske Tursejler også har som mission at bringe sejlere sammen.

- Og så har vi jo bare nogle super seje og modige medlemmer, som har turde at kaste sig ud i det her forsøg. Det er jo nok lidt grænseoverskridende for de fleste, forklarer Sune Abelgren Olsen videre: Vi har dog fået flere meldinger fra de deltagende, som hygger sig gevaldigt i det gode selskab, så jeg er sikker på at skuldrene har sænket sig for de deltagende, som bare nyder det gode selskab, afslutter Sune Abelgren Olsen.

Sejlet helt fra Aabenraa

Et af de modige medlemmer, som har valgt at deltage i togtet er Lorenz Christensen på 65 år. Han er pensioneret tjenestemand og med en masse tid og lyst til nye oplevelser, var det en oplagt mulighed for ham:

- Det har da været en super oplevelse at deltage i singletogtet med en masse søde mennesker, der også elsker sejlerlivet, fortæller Lorenz: Da jeg jo også er single var det et super tilbud om at deltage og selvom jeg kommer fra Aabenraa, har jeg været heldig med vejret undervejs og jeg har bare glædet mig til at deltage og er ikke blevet skuffet, slår Lorenz fast.

Det er ikke sidste gang, Danske Tursejlere og Sejlerdating inviterer til et fælles arrangement. Nu har det vist sig, at der er et behov. Og det er blevet slået fast, at det bare er sjovere at dele sejler-oplevelserne med andre.

content-loader
content-loader
content-loader